Milletvekili Koçer Fitch'in Yayınladığı Raporu Değerlendirdi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Fitch’in yayınladığı raporu değerlendirdi.

Milletvekili Koçer Fitch'in Yayınladığı Raporu Değerlendirdi


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings "Siyasi istikrar ve faaliyet ortamına yönelik yükselen risklerin banka kredi notu temelleri üzerinde baskı oluşturmasını, faiz ve dövizde daha fazla potansiyel oynaklığa neden olmasını bekliyoruz” demişti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise yaptığı açıklamada, "Fitch açıklamasında 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin oluşturduğu politik belirsizliğin Türkiye’nin uzun vadeli ekonomik performansını ve bankaların varlık kalitesini zayıflatabileceğini öne sürüyor. Hangi politik belirsizlikten söz ediyorlar acaba? Millet siyasi iradeye sahip çıkmamış mıdır? Türkiye’de ne siyasi ne ekonomik hiçbir belirsizlik yokken, hükumetimizin temmuz ayından bu yana aldığı başarılı mali tedbirlere ve Merkez Bankasının ilkini darbe gecesinden sadece üç gün sonra gerçekleştirdiği faiz indirimlerine rağmen kredi derecelendirme kuruluşlarının bu tür açıklamalarını ekonomik müdahale olarak görüyoruz. Fitch’in Türkiye raporu ısmarlama yazılmış, çelişkilerle dolu bir rapor. Türk Bankacılık sektörünün 10 aylık karının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50’nin üzerinde artış gösterdiği, bankalara faiz indirimi çağrısında bulunduğumuz ve özellikle döviz bozdurma seferberliği sonrası TL’nin değer kazandığı şu günlerde bu raporun yayınlanmış olması tek bir gerçeği işaret ediyor. Algı operasyonu ve ekonomik darbe. Asla başaramayacaklar. Zor zamanlarda bir ve beraber olmanın ne demek olduğunu tarihte pek çok kez gösteren Türk halkı aynı milli şuurla bir haftadır döviz bürolarına akın ediyor. Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak veren tüm sağduyulu vatandaşlarımız kısa sürede bu tür ekonomik operasyonları da bertaraf edecektir.

Yaşanan bu şartlar karşısında bankalarımızı da milli bir duruş sergilemeye, kar etme arzusu yerine ülkemize ve ekonomimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Vatanına sahip çıkan bu millet şimdi de Türk lirasına sahip çıkıyor. Gerektiğinde nelere sahip çıkacağını da ortaya koyuyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA