Libya'daki DEAŞ Operasyonları

Sirte'nin ElCize elBahriyye Mahallesi'nde önceki gün kontrolün sağlanmasının ardından örgüt üyesi militanlara ait ulaşılan ceset sayısı 483'e yükseldi.

Libya'nın Sirte kentinde, terör örgütü DEAŞ'ın 'son kalesi' olarak nitelendirilen El-Cize el-Bahriyye Mahallesi'nde önceki gün kontrolün sağlanmasının ardından örgüt üyesi militanlara ait ulaşılan ceset sayısının 483'e yükseldiği bildirildi.

Başkent Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) bağlı El-Bunyan el-Mersus Operasyon Güçleri'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yapılan açıklamada, DEAŞ'tan temizlenen Sirte kentinin El-Cize el-Bahriyye Mahallesi'nde bugün 217 cesede daha ulaşıldığı belirtildi.

Son ulaşılan cesetlerle birlikte son 72 saatte örgüt üyesi militanlara ait ulaşılan ceset sayısının 483'e yükseldiği kaydedilen açıklamada, UMH'ye bağlı güçlerin, kurtarılan bölgelerde arama ve tarama yaptığı, bir mevzide gizlenen üç DEAŞ militanından ikisinin yakalandığı, birinin ise kendini patlattığı aktarıldı.

Sirte'nin, DEAŞ'tan temizlenmesi için geçen mayıs ayında 'El-Bunyan el-Mersus' adlı operasyon başlatılmıştı. Operasyon kapsamında, eylül ayında aralarında örgütün bölgedeki kalesi sayılan yerlerin de bulunduğu pek çok alan ele geçirilmiş, örgüt, El-Cize el-Bahriyye Mahallesi'nde abluka altına alınmıştı.

Kaynak: AA