Karaman PMYO'da Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni

Karaman Polis Meslek Yüksek Okulunun (PMYO) 2016-2017 18. dönem eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.



Karaman Valisi Süleyman Tapsız, okulun eğitim salonunda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, millete güvenlik hizmetinin en iyisini sunmak herkesin temel önceliği olduğunu söyledi.

Önemli görevin ifasında insan hakları, hukukun üstünlüğü ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı prensiplerinden asla taviz vermeden çok çalışılması tavsiyesinde bulunan Tapsız, milletin polisi huzurun bekçisi olarak gördüğünü belirtti.

Polisin artık şu grubun, bu kesimin değil sadece ve sadece Türk milletinin, Türk devletinin polisi olacağını ifade eden Tapsız, şöyle konuştu:

'Bu okullara girmek için tek ölçümüz, ülkesine ve milletine sadakatle bağlı olmak. Başka hiçbir yere değil. Ruhunu FETÖ'ye, bölücü terör örgütüne ve ya başka bir illegal yapıya satmış hiçbir kimsenin bu çatı altında, şehit kanlarıyla sulanmış bu mübarek vatan topraklarında yeri yoktur. Kariyerini, ilişiklerini milletini devletinin üzerinde tutan zihniyet bir daha geri dönüşü olmayacak şekilde ortadan kaldırılmıştır ve kaldırılmaya da hala devam edilmektedir. Çünkü artık bu kurumlar bu okullar milletin kurumu devletin kurumudur ve sadece onlara hizmet etmekle mükellef insanlar yetiştirmekle görevlidir.'

Karaman Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ramazan Engin Öztürk ise Polis Akademisi Başkanlığının 10 Ekim 2016 tarihli yazısı ile Polis Eğitim Merkezine 500 öğrenci planlaması yapıldığını belirterek, uygulanan intibak dönemine müteakip 5 Aralık 2016'da okulda ilk Polis Akademisi Başkanlığınca yürütülen eğitim süreciyle alakalı olarak 18. dönem polis eğitim döneminin başlatıldığını dile getirdi.

Polis Eğitim Merkezi çalışma takvimi çerçevesinde başarılı olan adayların 10 Haziran 2017'de yemin töreni ve kura çekimine müteakip meslekteki yerlerini alacaklarını kaydeden Öztürk, eğitim dönemi süresince öğrencilere polis hukuk ve mevzuatı, toplumsal olaylar, mesleki yazışma, sosyal psikoloji, trafik güvenliği, insan hakları gibi başlıklar altında eğitimlerin verileceğini söyledi.

Daha sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen, polis adaylarına ilk dersi verdi.
Kaynak: AA