İnsan Sevgi İle Yaşar, Gaziantep'te Sahnelendi

Rus yazar Lev Nikolayeviç Tolstoy'un 'İnsan Ne ile Yaşar' adlı romanından uyarlanan 'İnsan Sevgi ile Yaşar' adlı tiyatro oyunu, Gaziantep'te sahnelendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kültürel etkinlikler programı kapsamında 'Sanat 3' tiyatro topluluğu, Gaziantep izleyicisiyle buluştu.

Seyfullah Kartal, Samih Gülbaba, Eşref Seyitoğlu, Hüseyin Erkanlı, Musa Çağırgan, Hande Çubuklu, Mehtap Şamiloğlu'ndan oluşan topluluk, Tolstoy'un, insana bir şeyler öğreten, insan yaşamına dair sorular sorarak iyilik-kötülük, yaşam-ölüm gibi kavramları kullanarak ahlaki bir çerçevede kaleme aldığı 'İnsan Ne ile Yaşar' adlı romanından uyarlanan 'İnsan Sevgi ile Yaşar' adlı tiyatro oyununu sahneledi.

İnsan olmanın ve insanca yaşamanın gereklerini sahneye taşıyan oyunda, yaşama dair sorular, hayata bakış açısı, sevginin inançla bir bütün olduğu ve hayatın nasıl yaşanabilir hale gelebileceğini dikkat çekici bir anlatımla izleyiciyle buluştu.

Gaziantep'te matine ve suare olarak aynı gün içinde iki kez izleyiciyle buluşan oyun, tiyatroseverlerden yoğun ilgi gördü.

Kaynak: AA