Halep'te İnsanlık Dramı Yaşanıyor

İMKANDER Halep Temsilcisi Osman: ''Buradan tüm dünyaya sesleniyorum, Halep'teki çocukları kurtarın, Halep'teki yaşlıları kurtarın, bizim savaşmamıza tek engel buradaki çocuk ve yaşlılardır'' Dernek yetkililerinden Türkmen asıllı Firaz: ''Bu gece tüm dünya Müslümanlarını, abluka altındaki 200 bin Halepli Müslümanın kurtuluşu için 2 rekat namaz kılmaya ve dua etmeye davet ediyorum''.

İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Halep Temsilcisi Mecid Osman, 'Halep'teki çocukları kurtarın, Halep'teki yaşlıları kurtarın, bizim savaşmamıza tek engel buradaki çocuk ve yaşlılardır.'' çağrısı yaptı.

Osman, yaptığı açıklamada, Halep'te Esed rejimi ve Rusya'nın havadan ve karadan sivil halka karşı saldırılarının şiddetlenerek devam ettiğini bildirdi.

Halep'teki saldırıların yoğunlaşması üzerine abluka altındaki 200 binden fazla sivilin yaşamının zorlaştığını ifade eden Osman, gıda ve ilaç sıkıntısının had safhaya ulaştığı kentte, halkın acil temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması için yardım koridorunun bir an önce açılması gerektiğine işaret etti.

Halep'te yaşananların insanlık dramı olduğunu vurgulayan Osman, 'Ruslar ile Esed rejimine bağlı askeri unsurlar, sivil halkı karadan ve havadan bombalamaya aralıksız devam ediyor. Saldırılar her geçen saat şiddetleniyor. Şu anda Rus savaş uçakları Halep semalarını kaplamışçasına halka havadan bomba yağdırıyor. Burada bir insanlık dramı ve soykırım yaşanıyor. Şu anda bizim hastanelerimiz yerle bir olmuş durumda. İlaç yok, çocuklarımız gıdasızlıktan ölümle pençeleşiyor.'' diye konuştu.

Türkmenlerin yoğun şekilde yaşadığı mahalleleri ele geçiren terör örgütü PKK/PYD güçlerinin, halkın evlerini adeta yağmaladığını dile getiren Osman, şunları kaydetti:

''Biz Türkmenlerin yaşadığı mahalleleri ele geçiren PKK/PYD güçleri, bizim halka yaptığımız yardımların bulunduğu depolardaki gıda ve ilaçları yağmalıyorlar. Evlerimizden bizleri çıkarıp eşyalarımızı alıp evlerimizi yakıyorlar. Bu da PKK/PYD'nin Türkmen halkına karşı olan kinini ve nefretini gösteriyor. PKK/PYD, Rusya ve Esed rejimi birleşerek halkımıza karşı soykırım uyguluyorlar. Buradan bütün dünyaya sesleniyorum, Halep'teki çocukları kurtarın, Halep'teki yaşlıları kurtarın, bizim savaşmamıza tek engel buradaki çocuk ve yaşlılardır. Şu soğuk kış gününde gıdasızlık yanında bir de yoğun bombardımanlar halkı perişan ediyor. Buradan özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum, buradaki kardeşlerini unutma diyorum, Allah Halep'teki mazlum Müslümanların yardımcısı olsun.''

-''Bize dua edin''

Derneğin Halep'teki yardım görevlilerinden Türkmen asıllı Ebo Gadap Firaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'te 200 binden fazla insanın dört etrafının Esed rejimi askerleri tarafından kuşatıldığını söyledi.

Sivil halkı Esed güçlerinin boğazlamaya çalıştığını vurgulayan Firaz, ''Halep'in etrafı tamamen sarılmış durumda. Bu sivil halkı boğazlamak istiyorlar. Bu gece tüm dünya Müslümanlarını, abluka altındaki 200 bin Halepli Müslümanın kurtuluşu için 2 rekat namaz kılmaya ve dua etmeye davet ediyorum. Ben bir Türkmen olarak, başta Türkiye'de ve dünyadaki tüm Müslümanlardan, kuşatılmış, açlık, sefalet içinde ölümlü bekleyen Halep halkı için yardıma çağırıyorum.'' diye konuştu.
Kaynak: AA