Halep'te Fasulyeden Ekmek Üretiyorlar

Kuşatma nedeniyle insani yardımın ulaştırılamadığı Halep'te halk, stokların tükenmesi üzerine fasulye ve makarnayı çekip un üretmeye başladı Halep halkından Übeyd: '12 gündür bulunduğumuz yerde bazı kardeşlerimiz, çok az miktarda kalan makarna ve fasulyeden un üretmeye başladı. Allah'ın izniyle kardeşlerimiz bu undan ekmek yapıyor'

KEREM KOCALAR - Kuşatma nedeniyle insani yardımın ulaştırılamadığı Suriye'nin Halep kentinde hayatta kalmaya çalışan halk, stokların tükenmesi nedeniyle makarna ve fasulyeyi çekerek elde ettikleri unla ekmek üretiyor.

Rus ve rejim güçlerinin yanı sıra İran destekli Şii milislerin yoğun saldırıları sonucu harabeye dönen Halep'te yaşam, her geçen gün daha da zorlaşıyor. Bombardıman altında hayatta kalmayı başaranlar, açlık ve susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

Ekmek, su, hastane, ilaç ve bebek maması gibi temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çeken Halep halkı, sınırlı miktarda kalan insani ihtiyaç malzemelerine, pahalılık nedeniyle sahip olmakta zorlanıyor.

Unun bir süredir bulunamadığı kentte ekmek yapmak için alternatif arayan halk, kısıtlı miktarda kalan fasulye ve makarnadan un üretmeye başladı. Halepliler, fasulyeyi çekerek elde ettikleri undan yaptıkları ekmeklerle ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

- 4 ekmek 100 liradan satılıyor

Halep'te 4 tanesi 100 liradan satılan ekmeği, parası olanlar dahi istedikleri her zaman alamıyor. Ekmeğin bir gün arayla bulunabildiği Halep'te, bir pikap dolusu satışa sunulan ekmekler, ortalama yarım saatte tükeniyor.

Ekmek alabilen Suriyeliler, büyük mutluluk yaşıyor. Sırası geldiğinde ekmek kalmadığını görenler ise sonraki satışı beklemek zorunda kalıyor.

AA muhabirinin telefonla ulaştığı Halep'te yaşayan Hasan Ebu-Übeyd, bölgedeki sıkıntının her geçen gün arttığını söyledi.

Kuşatma nedeniyle Halep diye bir şehir kalmadığını ancak İslam ülkelerinin bu durumu seyrettiğini anlatan Übeyd, yeme içme konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığı kentte, özellikle kadın ve çocukların mağdur olduğunu ifade etti.

Übeyd, '1-2 gündür bulunduğumuz yerde bazı kardeşlerimiz, çok az miktarda kalan makarna ve fasulyeden un üretmeye başladı. Allah'ın izniyle kardeşlerimiz bu undan ekmek yapıyor. Ama durum çok kötü. Yakında fasulye ve makarna da biter. O zaman ne yaparız bilmiyorum. İnşallah artık dünya bu işe bir çare bulur. Artık her gün yeni birilerinin ölmesi canımızı daha fazla yakıyor.' diye konuştu.
Kaynak: AA