Gençlere Madde Bağımlılığı Anlatıldı

Manisa’nın Kula ilçesinde, Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman tarafından ’Bağımlılık ve Gençlik’ adlı bir konferans verilerek gençlerin her türlü bağımlılık yapıcı maddeden uzak durması için toplum olarak mücadele verilmesi gerektiği vurgulandı.

Gençlere Madde Bağımlılığı Anlatıldı
Kula 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilen etkinliğe, Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Meletlioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Kula Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız, İlçe Müftüsü Kamil Kırkız, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansta Uzm. Dr. Ümit Atman bir sunum yaptı.

"Gençlik herkesin derdi olmalı"

Atman, gençleri ve geleceğimizi korumak adına mücadelelerinin devam edeceğini belirterek, "Gençlerimizi geleceğe hazırlamak için 3 yıldır mücadele ediyoruz. Gençlik benim derdim, herkesin de derdi olsun istiyorum. Bağımlılık artık çağın vebası haline geldi. Gençlerimizin geleceğini elinden almaya yemin etmiş kötü niyetli insanların en büyük aracı olan uyuşturucu uyarıcı maddeler, uyuşturucu uyarıcı eylemler ve uyuşturucu uyarıcı her tür düşünceyle mücadele ediyoruz." dedi.



"Milletin gençliği cumhuriyetini sahip çıkıyor"

"Mücadelemizin 3 yılında memleket olarak önemli bir sınavdan geçtik." diyen Atman sözlerine şöyle devam etti: "15 Temmuz sınavı devletimizin birliğine, bekasına, milletimizin birliğine, dirliğine utanmadan tehdit olmak istediler. Bunların karşısında durabilecek tek güç gençlik. Yıl sonunu bekleyemedik gençlerimiz ile birlikte 15 temmuz sonrası milli mücadele ruhunu tekrar alevlendirmek adına siz gençler de olan bitenin farkını varmanızı sağlayıp devlet millet sevgisini tekrar canlandırmak adına dernek olarak ne yapabiliriz dedik. Bir araya gelerek 29 Ekim’i fırsat bilip, ’Gençler, cumhuriyetinize sahip çıkın’ dedik. ’Milletin gençliği cumhuriyetine sahip çıkıyor. Her türlü bağımlılığa hayır diyor’ sloganımızla yola çıktık."

"Herkes kullanıyor, bir şey olmuyor"

Atman, sunumunun devamında ’Bunu herkes kullanıyor veya herkes yapıyor bir şey olmuyor’ lafının dikkatle gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, gençlerin madde bağımlılığına hayır diyebilmesi adına en iyi şekilde bilinçlendirilmesi için her türlü mücadeleyi vereceklerini söyledi.

Atman, "İlk etapta merakla başlayan, sonra tek tek alınan bu madde, daha sonra sürekli halde alınmaya başlanıyor ve kişi bağımlı hale geliyor. O maddeye özeniyoruz. Ancak özentinin arkasından ne geleceğini bilmiyoruz. Önce kendimize zarar veren bu bağımlılık yapıcı madde, daha sonra çevremize de zarar vermeye başlıyor. ’Ben asla bağımlı olmam. Bir kereden asla bir şey’ olmaz denilmemesi gerekir. Bu bilimsel olarak ta kanıtlanmıştır. Asla bunu söylemeyin" dedi.

Atman, madde bağımlılığıyla mücadele konusunda toplumun büyük bir mücadele vermesi gerektiğini belirterek, bu konuda toplumun tüm örgütlerinin harekete geçmesinin zamanın geldiğini vurguladı.

Sunumun ardından Müzik Öğretmenleri Deniz Seda Şahin, Sezgin Koç, Edebiyat Öğretmeni Nejmi Arslanbulut ve Hanife Bayındırlı’nın hazırlamış olduğu ve öğrencilerin oynadığı tiyatro gösterisi sahnelendi. Programın sonunda Uzm Dr. Ümit Atman’a Kula Kaymakamı Murat Güven teşekkür belgesi takdim ederek tiyatro gösterisini gerçekleştiren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.
Kaynak: İHA