Engin Ardıç yazdı: Atatürk'ün yolundan sapanlar

Sabah yazarı Engin Ardıç, başkanlık sistemini istemeyen CHP'yi Atatürk örnekleriyle vurdu.

Engin Ardıç yazdı: Atatürk'ün yolundan sapanlar
Engin Ardıç yazdı: Atatürk'ün yolundan sapanlar
Sabah gazetesi yazarlarından Engin Ardıç, 'Atatürk'ün yolundan sapanlar' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Ardıç'ın gündeminde başkanlık sistemini istemeyen CHP vardı.

Kılıçdaroğlu'nun başkan seçilme olasılığı olmadığı için sisteme karşı çıktığını ifade ederek tek derdinin 'Erdoğan' olduğunu belirten Ardıç, Atatürk üzerinden verdiği örneklerle CHP'yi eleştirdi:

'Cumhurbaşkanının aynı zamanda partisinin genel başkanı olması' çok sakıncalıymış.Atatürk de hem cumhurbaşkanı hem de partisinin genel başkanıydı, İnönü de. Buna karşı mısınız?'

'Cumhurbaşkanının HSYK üyelerinin yarısını belirlemesi' de sakıncalıymış. Atatürk bununla da kalmaz, büyükelçileri, valileri de belirlerdi. Ne yani, Atatürk'e diktatör mü demek istiyorsunuz yoksa? Öyle diyenleri içeri tıkmıyor muydunuz yahu?'

'Cumhurbaşkanının Anayasa Mahkemesi üyelerinin yarısını belirlemesi' sakıncalıymış. (Eh, Atatürk öyle yapmazdı çünkü ortalıkta böyle bir mahkeme yoktu.)

'Cumhurbaşkanının HSYK üyelerinin yarısını belirlemesi' de sakıncalıymış. Atatürk bununla da kalmaz, büyükelçileri, valileri de belirlerdi. Ne yani, Atatürk'e diktatör mü demek istiyorsunuz yoksa? Öyle diyenleri içeri tıkmıyor muydunuz yahu?

İŞTE O YAZININ TAMAMI