Enbar'ın Kaim İlçesine Yönelik Hava Saldırısı

Irak Meclis Başkanı Cuburi: 'Kaim ilçesindeki hava saldırısından dolayı onlarca sivil hayatını kaybedip yaralandı. Birçok ev ve iş yeri zarar gördü. Bu suçu işleyenlerin en kısa zamanda yakalanıp cezalandırılması gerekiyor'

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi'nin, Enbar vilayetine bağlı Kaim ilçesinde Irak Hava Kuvvetleri tarafından sivillerin 'yanlışlıkla' bombalanması hadisesinin 'acilen' soruşturulmasını istediği bildirildi.

Meclis Başkanı'nın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, 'Kaim ilçesindeki hava saldırısından dolayı onlarca sivil hayatını kaybedip yaralandı. Birçok ev ve iş yeri zarar gördü. Bu suçu işleyenlerin en kısa zamanda yakalanıp cezalandırılması gerekiyor.' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Irak merkezi hükümetinin saldırıda sorumlu olduğu belirtilerek, saldırıyla ilgili 'acilen' soruşturma başlatılması ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için güvence verilmesi gerektiği kaydedildi.

Enbar vilayetindeki Kaim ilçesine, dün, Irak savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısında yaklaşık 100 kişi hayatını kaybetmişti.

Terör örgütü DEAŞ Haziran 2014 tarihinden bu yana Irak-Suriye sınırı üzerinde yer alan Kaim ilçesini elinde tutmaya devam ediyor.
Kaynak: AA