EDESOB Başkanı İnağ Açıklaması

'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önerisi ile başlatılan ve gitgide büyüyen döviz bozdurma kampanyaları yerinde ve doğru bir harekettir'.

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önerisi ile başlatılan ve gitgide büyüyen döviz bozdurma kampanyaları yerinde ve doğru bir harekettir.' dedi.

EDESOB Başkanı İnağ, ilçedeki bir programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bazı vatandaşların döviz bozdurması ve esnafın döviz bozduran vatandaşlara hediyeler vermesinin ekonomi açısından olumlu olduğunu belirten İnağ, şöyle konuştu:

'Ben Türküm. Bırakın doları, avroyu kapımdaki tabelanın bile Türkçe olmasını isteyenlerdenim. Biz, bunları daha önceden becerebilseydik şu an bu durumda olmazdık. Avrupa Birliği’ne bu kadar bağımlı olmazdık. Türk lirası kullanmak zorundayız. Hepimiz buna katkı vermek zorundayız. Şahit olduğunuz gibi çoğu esnafımız da buna katkı veriyor. Bu kampanyalar giderek artacaktır. Bana göre aklın yolu birdir. Türk lirası kullanmaya devam etmeliyiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önerisi ile başlatılan ve gitgide büyüyen döviz bozdurma kampanyaların yerinde ve doğru bir harekettir.'
Kaynak: AA