Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Dolar Bozdurma' Çağrısı

Uşak Üniversitesi Senatosu: 'Türk lirasını kullanmanın bir bağımsızlık mücadelesi olduğuna olan inancımızı yineliyoruz'.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'dolar bozdurma' çağrısına destek veren Uşak Üniversitesi Senatosu, Türk lirası kullanmanın bir bağımsızlık mücadelesi olduğunu bildirdi.

Senatodan yapılan yazılı açıklamada, uluslararası güçlerin Türkiye üzerinde kurguladığı operasyonların sürdüğü ifade edildi.

Son 15 yılda siyasi ve ekonomik olarak güçlenen Türkiye'nin, çeşitli manipülasyon çabalarıyla ve istikrarsız koalisyon yönetimleriyle güçsüz bırakılmaya çalışıldığına işaret edilen açıklamada, mazlum milletlerin sesi ve nefesi olan, 'dünyanın beşten büyük olduğunu' her fırsatta dile getiren ve 2023 hedefine emin adımlarla ilerleyen Türkiye'nin, Gezi olaylarından bu yana 'ikiyüzlü küresel güçlerin' hedefi haline geldiği belirtildi.

Fetullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz darbe girişimine değinilen açıklamada, 'Bölge haritasını ellerine alıp sanki cetvelle çizer gibi milletler üzerinde oyunlar kuran uluslararası güçler, ülkemiz üzerindeki en büyük oyunu 15 Temmuz'da sahnelemiştir.' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, 15 Temmuz'da başarılı olamayan şer odaklarının, darbe girişiminden güçlenerek çıkan Türkiye üzerinde yeni bir oyun oynadıkları vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

'Kur tartışmaları, gözümüzün önüne perde indirme, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasını engelleme gayretlerinin parçasıdır. Bu bir siyasi mesele değildir, milli bağımsızlık meselesidir. Senato olarak ülkemizin güçlü ekonomisiyle, küresel ekonomik düzende söz sahibi olma gayretlerini yürekten destekliyor, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin simgesi olan Türk lirasının hakkettiği değeri alması için Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın çağrısına destek veriyoruz. Bu mücadele bir onur mücadelesidir. Gün, onuruna sahip çıkma günüdür. Gün, vatan, millet davasına gönül verenleri yalnız bırakmama günüdür. Gün, Türkiye'nin sıkıntıya düşmesini ellerini ovuşturarak izlemek isteyenlerin sevinmelerine fırsat vermeme günüdür. Bu amaçla, sadece Türk lirasını kullanalım. Dövizden söz etmek yerine, Türk lirasından söz edelim.

Türk lirasını kullanmanın bir bağımsızlık mücadelesi olduğuna olan inancımızı yineliyoruz. Başta üniversite ailesi olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarını, küçük ya da büyük tüm işletmeleri, sanayici ve iş adamlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve ekonomiyle ilgili tüm aktörleri bu onurlu mücadeleye davet ediyoruz.'

Kaynak: AA