'Çöp Ev' Belediye Ekiplerince Temizlendi

Denizli'de belediye ekipleri, çevreye kötü kokular yayan evden bir kamyon dolusu çöp çıkardı.

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde belediye ekiplerince bir evden bir kamyon dolusu çöp çıkarıldı.

Pamukkale Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünde görevli ekipler, Akdere Mahallesi'nde yaşayan R.D'nin evinden yayılan kötü kokuyla ilgili şikayetler üzerine harekete geçti.

Hukuk İşleri Müdürlüğü aracılığıyla alınan kararla polis ve zabıtayla R.D'nin ikametgahına giren ekipler, adeta 'çöp ev'le karşılaştı.

Temizlik çalışması başlatan ekipler, evden bir kamyon dolusu çöp çıkardı, binayı ve çevresini dezenfekte etti.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, gazetecilere yaptığı açıklamada, hiçbir şeyi atmama hastalığı nedeniyle vatandaşların ikametgahlarını 'çöp ev'e dönüştürerek hem kendi sağlıklarını hem de çevre sağlığını tehdit ettiklerini söyledi.

Şikayetler üzerine yıl içinde 4 mahallede 'çöp ev' operasyonu düzenlendiğini belirten Gürlesin, 'Gerekli resmi işlemlerden sonra belediyemizin ekipleri o evlerdeki çöpleri kamyonlarla taşıyor. Daha sonra halk sağlığına tehdit oluşturmaması için dezenfekte ediyor. Amacımız Pamukkale'yi daha yaşanır hale getirmek. Bunun için en önemli madde de temizlik. Temizlik konusuna büyük önem veriyoruz. Hedefimiz halkımızın sağlıkla yaşayabileceği ortamlar oluşturmak.' diye konuştu.
Kaynak: AA