Çocukların Gözünden 15 Temmuz Ve Demokrasi Şehitleri

Manisa'nın Salihli ilçesindeki bir ilköğretim okulunda, öğrencilerin FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve demokrasi şehitleriyle ilgili resimleri sergilendi Okul Müdürü Kardeş: 'İlkokul sıralarındaki öğrencilerimize geçmişleri unutturmamak, geleceklerine yön vermek açısından bu etkinliği düzenleme kararı aldık'.

Salihli'deki Fahriye Hanım İlkokulu öğrencilerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini ve demokrasi şehitlerine yönelik yaptığı resimler okulda sergilenmeye başlandı.

Yaklaşık 400 öğrencinin hazırladığı resimler, okulda oluşturulan '15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz' köşesinde sergileniyor.

Okul müdürü Mehmet Turan Kardeş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan işgal girişimlerine, hainliklere karşı milletin gereken cevabı her zaman verdiğini ve vermeye devam edeceğini belirterek, 15 Temmuz'da yaşananların unutulmaması gerektiğini söyledi.

Bu amaçla okulda öğrencilerden 15 Temmuz'u resme taşımalarını istediklerini aktaran Kardeş 'İlkokul sıralarındaki öğrencilerimize geçmişleri unutturmamak, geleceklerine yön vermek açısından bu etkinliği düzenleme kararı aldık.' dedi.

Etkinlik ile hedeflerinin demokrasi, vatan, bayrak bilincinin aşılanması olduğuna vurgu yapan Kardeş, '15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak çocuklarımızın neler hissettiklerini görmek istedik. 400’e yakın öğrencimiz, etkinlik kapsamında 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olayları resimlerle anlattı. Resimlerden de gördük ki çocuklarımız bu yaşta bile yaşanan olayları çok iyi idrak etmiş durumda.' diye konuştu.

Kardeş, resimlerin yanında bazı öğrencilerin şiir de yazdığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA