Cinayet Sanığı Polise 2 Kez Müebbet

Ankara'da mart ayında kadın meslektaşı ile yanındaki erkek arkadaşını öldüren polis memuru, 2 kez müebbet hapse çarptırıldı.

Ankara'da mart ayında kadın meslektaşı ile yanındaki erkek arkadaşını öldüren polis memuru, 2 kez müebbet hapisle cezalandırıldı.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, sanık polis memuru Altan Yılmaz ile öldürülen Tuba Binal ve Şener Demircan'ın yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Son savunmasını yapan sanık Yılmaz, meslektaşı Tuba Binal ile bir süredir gönül ilişkisi yaşadığını, olay günü eşi ile boşanmak üzere mahkemeye gitmeye karar verdiklerini, bunu haber vermek için gittiği Binal'in evinin önünde daha önce tanımadığı Şener Demircan ile karşılaştığını söyledi. Binal ve Demircan'ın kendisine küfrettiğini iddia eden Yılmaz, Demircan'ın elini beline götürdüğünü, bunun üzerine kendisini savunmak amacıyla Binal ve Demircan'a ateş ettiğini öne sürdü.

Sanık avukatı Ali İhsan Erdağ da müvekkilinin meşru müdafaada bulunduğu belirterek, beraatını, mahkeme heyeti bu görüşte değilse korku, kaygı ve panikle hareket eden sanık hakkında haksız tahrik indirimi uygulanmasını talep etti.

Maktul yakınlarının avukatları ise Yılmaz'ın olay yerinde keşif yapması ve Binal ile Demircan'a birden fazla ateş etmesini göz önüne alınarak, sanığın 2 kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılanmasını istedi.

Mahkeme başkanının son sözlerini sorduğu sanık Altan Yılmaz, 'Yaşananlardan pişmanım, öldürmek için gitmedim.' dedi.

Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık polis memurunu 2 kez müebbet hapisle cezalandırdı. Mahkeme, Yılmaz'a takdir indirimi uygulayarak, 2 kez 25'er yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesinde görevli polis memuru Altan Yılmaz,18 Mart 2016'da Çankaya'nın Dikmen semti Sokullu Caddesi'nde, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Tuba Binal ve yanındaki Şener Demircan'a tabancayla ateş etmiş, Binal ve Demircan olay yerinde hayatını kaybetmişti. Yılmaz, cinayetin ardından meslektaşlarına teslim olmuştu.
Kaynak: AA