CHP Parti Meclisi Üyesi Sağlar Açıklaması

'CHP kendi ideolojisini değil, toplumun var olan taleplerini yerine getirme, laik, demokratik cumhuriyeti sahiplenme doğrultusunda yürüyüşünü sürdürecektir'.

CHP İçel Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, 'CHP kendi ideolojisini değil, toplumun var olan taleplerini, laik demokratik cumhuriyeti sahiplenme doğrultusunda yürüyüşünü sürdürecektir.' dedi.

Parti binasında partililere hitap eden Sağlar, gençlerin iş ve aş beklediğini, emeklilerin ise aldıkları aylıkla geçinemediklerini söyledi.

İktidarın kendilerinden olmayanları dışlamaya çalıştığını ileri süren Sağlar, 'Bunlara müsaade etmeyecek bir tek güç vardır. Kuvayi milliye misyonundan gelmiş, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da sizlerin babalarınız, dedelerinizle atılmış olan misyon onlara bu işi yaptırmayacak.' diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin sol bir parti olduğunu belirten Sağlar, şöyle devam etti:

'CHP, sosyal demokrat, emeğin, çalışanın ve kadının yanında olan bir partidir. CHP biliyor ki kadın sahiplenmezse o düşünce büyümez. Kurtuluş Savaşı, sırtında top mermisi taşıyan, kanların önünde yürüyen kadınlarla kazanılmıştır. CHP, bağımsızlık için kanını dökmüş insanların torunları olarak ülkeyi sonuna kadar koruyacaktır. O nedenle CHP meydanlara çıkmalıdır. Onlara inat alanları dolduracağız.'

Sağlar, CHP olarak özgürlüklerden yana olduklarını ve emeğin değerlendirilmesini istediklerini dile getirerek, 'Bu ülkede Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Karadenizli, Akdenizli, Egeli, Doğulu ayrımları yapılarak, istediğimiz değil, onların istediği yasalar çıkarılıp farklılaştırılarak yaşamak istemiyoruz. Biz hak ettiğimizi almak istiyoruz.' diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemine verdiği desteği eleştiren Sağlar, 'Tuğrul Türkeş başbakan yardımcısı, Bahçeli de cumhurbaşkanı yardımcısı ya da başkan yardımcısı olacak. MHP'nin içinde bulunduğu durumu görmeniz açısından söylüyorum. Milliyetçiliğin ne olduğunu anlatmaya çalışanların gerçek milliyetçilerin Cumhuriyet Halk Partili olduğunu görmesi için söylemek istiyorum.' ifadelerini kullandı.

Ülkede barışın kayıtsız şartsız gerçekleşmesini istediklerini, bunun için CHP ve anlayışının egemen olması gerektiğini anlatan Sağlar, laik, demokratik cumhuriyeti sahiplenme doğrultusunda yürüyüşlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Toplantıya CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz de katıldı.

Kaynak: AA