Can Kurtarmaya Çalışırken Canlarından Oluyorlar

Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Acil Sağlık Hizmetleri personelinin her türlü zorluğa karşı fedakarlık ve özveriyle çalıştığını belirterek, "Hayat kurtarmak isterken kendi hayatlarından olan görev şehitlerimiz vardır" dedi.

Can Kurtarmaya Çalışırken Canlarından Oluyorlar
Başkan Köksal, sendika üyelerle birlikte 1-7 Aralık tarihleri arasında kutlanan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimliği önünde basın açıklaması yaptı. 112 Acil Sağlık çalışanlarının sorunları hakkında konuşan Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, 112 Acil Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekti. Acil Sağlık Hizmetleri personelinin her türlü zorluğa karşı fedakarlık ve özveriyle çalıştıklarını söyleyen Köksal, “Özellikle fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmış, hatta hayat kurtarmak isterken kendi hayatlarından olan görev şehitlerimiz vardır. Uğruna can verdiğimiz, şehit olduğumuz bir mesleği ifa ederken gördüğümüz şiddetin, üniformamıza yapılan saygısızlığın, bizi derin bir şekilde yaraladığının farkında olmayan insanlar fark etmeden ülkemizin acil sağlık hizmetleri sistemini zedeleyip, sekteye uğratmaktadırlar” dedi.

Yıpranma payı bir an önce hayata geçirilmeli

112 Acil Sağlık çalışanlarının istek ve talepler hakkında konuşan Köksal, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“112 Acil Sağlık çalışanları olan bizler, hayat kurtarmaya giderken çaldığımız sirenlerin bir gün bizim için de çalabileceğinin farkında olduğumuz halde görevimizi layıkıyla yerine getirmek için elimizden gelen her şeyi yapmaktayız. Sağlık çalışanları olarak şifa dağıtan ellere saygı gösterilmesidir. İnsanların hayatını kurtarmaya çalışan arkadaşlarımızın maruz kaldıkları şiddet olaylarına yetkililer bir an önce çözüm bulmalıdır. 112 Acil Sağlık çalışanları olarak çalışanları tatmin edecek bir Yıpranma Payı’nın bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Yılan hikayesine dönen 112 Acil Sağlık çalışanlarının yemek ücretlerinin bir an önce ödenmeye başlamasını istiyoruz. Geldiğimiz noktada kaliteli bir Acil Sağlık Hizmetleri sunulmasında en önemli katkıyı veren 112 Çalışanları bunun karşılığını maddi olarak da almalıdır. Bu bağlamda döner sermaye ücretlerinin artmasını istiyoruz.”
Kaynak: İHA