Büyükşehir Belediyesi 646 Bin Fidan Dağıttı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacak olan 646 bin meyve fidanının dağıtımına başlandı.

Büyükşehir Belediyesi 646 Bin Fidan Dağıttı
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen fidan dağıtım töreninde konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, dikilen her fidanı bir hayır olarak görmek gerektiğini belirterek, bu fidanların yeni nesillere kalacağını söyledi.



Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının tarımla ilgili ciddi çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydeden Çakır, temel amaçlarının bir tarım kenti olan Malatya’da, kayısıya alternatif ürünler yetiştirmek olduğunu söyledi.



Çakır, “Kayısı, Malatya’da yaşayan herkesi ilgilendiren, ülkemiz için de stratejik öneme sahip olan bir ürün. Tarım anlamında Malatya ekonomisinin sadece kayısıya bağlı kalması ciddi bir eksiklik. Kayısıya alternatif ürün yetiştirmek için hem Tarım İl Müdürlüğümüzün, hemde Büyükşehir olarak bizlerin çalışmaları var. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın da ağaçlandırma ile ilgili güzel çalışmaları var. Bugün bizlerde Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde Malatya’mızda önemli miktarda bir fidan dağıtımını gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Dağıtılacak olan fidanlar için 7 bin dolayında çiftçinin müracaatta bulunduğunu belirten Çakır, 314 bin 230 adet ceviz, 37 bin 327’si kara, 26 bin 500’ü beyaz olmak üzere toplam 63 bin 827 adet dut, 25 bin adet alıç, 5 bin adet lavanta, 5 bin adet biberiye, 43 bin 980 adet ıhlamur, 80 bin 691 adet kızılcık, 100 bin adet Trabzon hurması, 8 bin 115 adet de üvez olmak üzere toplam 646 bin dolayında fidanın ücretsiz olarak dağıtılacağını söyledi.



’’Malatya genelinde tarımsal çalışmalar yapıyoruz’’

Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya genelinde ilçe bazında hangi bölgede hangi meyvelerin yetişeceğini belirlemek için toprak ve hava iklim analizleri yaptıklarını da belirten Çakır, “Büyükşehir Belediyesi olarak Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde çiftçiler adına birçok çalışma yaptık. Bu çalışmaların haricinde Bakanlığımızın vermiş olduğu hibe ve desteklerden çiftçilerimizin ve Malatya’mızın daha çok yararlanması konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Çakır, konuşmasının ardından bazı çiftçilere temsili olarak fidan dağıtırken, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından ücretsiz olarak 7 bin dolayında çiftçiye dağıtılacak olan 646 bin dolayındaki fidanların, müracaat edenlere, belirli bir program dahilinde dağıtımının devam edeceği kaydedildi.
Kaynak: İHA