Bursa'da Şehrin İki Yakası Tünelle Bağlanacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sıcaksu, Sırameşeler ve Alemdar bölgesiyle Çekirge, Muradiye ve Kükürtlü bölgesinin Ankara yolu üzeri Sıcaksu mevkisine yapacakları tünelle birbirine bağlanacağını bildirdi.

Altepe yaptığı yazılı açıklamada, 1998 yılında BursaRay hattı inşaatı nedeniyle karayolu bağlantısı kesilen kentin güney kesimiyle kuzey kesimi, Sıcaksu bölgesine yapılacak tünelle birbirine bağlanacağını belirterek, yolun 5 metre altından delerek yapılacak 12 metre genişliğinde ve 40 metre uzunluğundaki tünelin şehrin iki yakasını birbirine bağlayacağını kaydetti.

Tünelin yapılacağı Sıcaksu bölgesinde projenin müjdesini veren Altepe, iki bölgenin birbirine bağlanmasında BursaRay'ın önemli bir engel olduğunu, ancak bölge halkının yıllardır beklentisi olan konunun tünelle çözüme kavuşacağını ifade etti.

Altepe, proje hazırlıklarının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Sadece Merinos ve Acemler kavşaklarıyla bağlantı sağlanan bu iki bölge, artık tünelle birbirine bağlanmış olacak. İki yaka birbirine tünelle bağlanıyor. Çekirge, Muradiye ve Kükürtlü'de yaşayan hemşehrilerimiz buradan kolaylıkla Soğanlı, Alemdar ve Sırameşeler bölgesine geçecekler. Çelebi Mehmet Bulvarına bağlanıp Mudanya ve Yıldırım'a ulaşabilecekler. Çelebi Mehmet Bulvarının Beşyol Kavşağı ve devamında Acemler bağlantısı çalışmalarımız sürüyor. Doğuya ve batıya gitmek isteyenler böylelikle alt yolu da kullanabilecekler. Böylelikle şehir içi trafiğinde önemli bir rahatlama olacak.'

Kaynak: AA