Başkan Eşkinat 'Yarın Bu Şehir İçin Önemli Bir Gün'

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in kente yapacağı ziyaret öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Eşkinat 'Yarın Bu Şehir İçin Önemli Bir Gün'
Anadolu Üniversitesi Eski Rektörü Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Süleymanpaşa’ya yapacağı ziyaret öncesi, Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat bir basın toplantısı düzenledi.

Büyükerşen hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Eşkinat, Süleymanapaş için yarının çok büyük bir gün olduğunu, Türkiye’de belediyecilik tarihinde çok ciddi bir dönüşüm gerçekleştirmiş, bir akademisyenin Süleymanpaşa’yı ziyaret edeceğini belirtti.



“Rezervasyon yaptıramazsanız yer bulamazsınız”

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yapacağı ziyaret hakkında konuşan Başkan Eşkinat, “Bugün sizi davet etmemizin nedeni, yarın bana göre bu şehir için önemli bir gündür. Türkiye’de belediyecilik tarihinde çok ciddi bir dönüşüm gerçekleştirmiş, bir akademisyenin bizim davetimiz üzerine şehrimizi ziyaret edecek. Yılmaz Büyükerşen Türkiye’de belediyecilik tarihinde gerçekten önemli bir dönüşüm gerçekleştirmiştir ve bu dönüşümün mimarıdır. Aynı zamdan da bir üniversite kentinin mimarıdır. Yani bizim Yılmaz Büyükerşen’e baktığımızda gördüğümüz iki tane ışık hedef vardır. Bunlardan bir tanesi Tekirdağ özellikle merkezin ana kampüsü barındırması nedeniyle, gelişen bir üniversiteye sahip olması ve üniversite ile kent arasındaki ilişkinin yeterince kurulamamış olması bunu kurmak gibi bir hedefimizin olması ve bu coğrafyada farklı üniversitelerinde gelip yerleşke kurabilecekleri yönünde inancımız. Biz bunu bir şehrin kalkınmasında yöntemlerden model olarak görüyoruz. Bunu başaran iki büyük üniversitesiyle Eskişehir, üniversiteleri hem pratikte uygulayarak, hem de şehirle bütünleştirerek, inanılmaz bir kalkınma süreci yaşamıştır. Bu ekonomik anlamda, kültürel anlamda da bunun uzantısı olarak üst yapılar konuşulmaya başladı.

Yılmaz Büyükerşen ilk operayı kurmaya kalktığında, insanlar alaycı bir tavırla bakıyorlardı şimdi ise operaya rezervasyon yaptıramazsanız yer bulamazsınız” dedi.



“Siyasi kimliğini yanı sıra topluma mal olmuş bir tarafı var”

Yılmaz Büyükerşen’in siyasetin ötesinde topluma mal olduğunu da dile getiren Başkan Eşkinat, “Yolun başında programı paylaştığımı, Sayın Büyükerşen’in birazda mahallede aldığımız yolu göstermek, bundan sonrada alacağımız yol konusunda onun deneyimlerinden faydalanmak için davet ettik. Sağolsun o da kırmadı yarın saat 16.30 gibi bizlerle olacak. Ama gelmesindeki temel neden, burada alınan yol, buradaki eksiklikler, onun uyarıları gibi süreci kısaltmak, eğer yolumuzda bir sapma varsa, doğrultmak konusunda yardımını istemektir. Bugüne kadar çok desteğini gördüm. Yüzüne karşı söylemek biraz ayıp olur ama gerçekten bizim ilham kaynağımızdır. Bize görünen ve görünmeyen önemli katkıları olmuştur. Hem bizim hocalığımız yaptı hem de belediye başkanlığı döneminde bana rehberlik etti. Böyle bir insanı ağırlayacağız. Onun siyasi kimliğini yanı sıra topluma mal olmuş bir tarafı da var. Bu bakımdan buradaki ziyaretiyle ilgili biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.



“2,5 yıllık süreçte iki markanın altını doldurmaya çalışıyoruz”

2 buçuk yıllık belediye başkanlığı yaptığı süreçte 2 markanın altını doldurmaya çalıştıklarını da dile getiren Eşkinat, “2,5 yıllık süreçte iki markanın altını doldurmaya çalışıyoruz. Bir tanesi Rodosto markasını işte yelkenle başladık. Bisikletle devam ettik. Şimdi satranç ayağını da kurduk. Başka spor dallarında da tensi vs. bu gibi etkinliklerle bu marka, markalaşmaya devam edecektir. Diğer tarafta bizim kültür faaliyetlerimizi toparladığımız Bisante Markasıdır. Bu markanın içinde de resimle başladık 3’üncüsünü yaptık. Herhalde ciddi koleksiyonları olan belediyelerden biriyiz. Büyükşehir Belediyesinin koleksiyonu kadar olmazsa da, iki buçuk yılda önemli sayıda eserin sahibi olan belediyeyiz. Şimdi diyeceksiniz bu neden önemli. Yarın öbür gün bir müze açtığınız zaman bir görsel alan açtığınız zaman, bunu belli bir süre biriktirmek lazım. Yani mekanları yapmak biriktirme işinden çok daha kolaydır” diyerek konuşmalarını noktaladı.
Kaynak: İHA