Başkan Çolakbayrakdar Mevlana'yı Dinledi

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ‘Başkan Sizi Dinliyor’ programı kapsamında, Mevlana Mahalle’sinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Çolakbayrakdar Mevlana'yı Dinledi
Mevlana Mahallesi semt konağı toplantı salonunda düzenlenen programa, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra, AK Parti İlçe Başkanı Muammer Kılıç, Başkan Yardımcıları Ali Bulu, Gökhan Doruk ve Mustafa Çapan, birim müdürleri, Mevlana Muhtarı Cevat Dağıstan ile mahalle sakinleri katıldı.

Konuşmasına darbe kalkışmasından bahsederek başlayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Türkiye’nin zor bir dönemi atlattığını belirterek, “15 Temmuz da bir hain darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Bu hainler, milleti birbirinden ayırmaya ve vatan topraklarını parçalamaya niyet etmişlerdi. Ama Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve milletimiz, hep beraber can siperhane bu kalkışmaya, darbeye ve hainlere karşı durarak elhamdülillah bu süreci atlattık. İnşallah bundan sonra bu gibi hainlik içerisinde olanlar olmaz. Çünkü; gereken cevabı o gün için aldılar. Bundan sonrada böyle bir şeye kalkışamazlar. Ama bu bizim uyanık olmamamızı gerektirmiyor. ‘Su uyur düşman uyumaz’ derler. O yüzden daima uyanık olacağız. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımızın Kayseri’de ‘Su uyur FETÖ’cular uyumaz’ şeklinde söylediğini de anımsayalım. Birilerinin hainlik peşinde olması bir şey ifade etmez. Bizim görevimiz sevdamız bu topraklar için ülkemiz ve şehrimiz için çokça çalışmaktır.” diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesinin Mevlana Mahallesi’ne yaptığı hizmetlerden bahsederek, şunları kaydetti: “Mevlana Mahallesi’ne kazandırdığımız projelerden birisi olan semt konağında kültür ve sosyal alanda değişik faaliyetlerle sizlere hizmet veriyoruz. Anne ve çocuk eğitimi, evlilik öncesi ve sonrası ile ilgili seminerler, Sağlık İl Müdürlüğü’müzün işbirliğinde kanser ile ilgili bilgilendirme toplantısı, Abdullah Gül Üniversite’siyle birlikte mülteci çocuklar için Türkçe eğitim programları ve fotoğrafçılık eğitimi verildi.

Kadınlara yönelik dekoratif ev aksesuarları imalatı ve çeyiz ürünleri hazırlama kursları da devam ediyor. Bir de ney kurslarımız başladı ve şuanda devam ediyor. Ayrıca mahallede yenileme çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor. Akşemsettin Caddesi’ni alt yapısıyla birlikte komple yeniledik. Buradaki en büyük parklarımızdan bir tanesi olan Mevlana Parkı’mızın içerisine gençlerimizin talebi olan basketbol sahasını, çocuklarımızın istemiş olduğu oyun gruplarını, büyüklerimize yönelik yeni nesil fitness aletlerini de yerine getirdik. Daha sağlıklı nesil için tartan zemin ve yürüyüş yollarını da vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Gelen taleplerinizi de önümüzdeki yıl içerisinde hızlıca yapıp, mahalle sakinlerimizin hizmetine sunacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından vatandaşların görüşlerini, yazılı ve sözlü taleplerini alan Başkan Çolakbayrakdar, soruları da tek tek cevaplandırdı.

Mahalle sakini Halil Uysal ise, Mevlana Mahallesi’ne semt konağı yapıldığı için Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, “Kocasinan’a yapılan hizmetleri saymakla bitmez. Hizmetlerinizi millet takdir ediyor. Sizlerden Allah razı olsun.” diye konuştu.

Semt Konağının kurslarına katılan kursiyer de, “Mahallemize böyle bir semt konağı hediye ettiğiniz ve bizlere böyle bir imkan sunduğunuz için çok teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Mahalle sakinlerinin Başkan Çolakbayrakdar ile birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafının ardından toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA