Başkan Asya, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

Belediye Başkanı Feyat Asya, merkez mahalle muhtarları ile bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Birim amirlerinin katılımıyla Belediye Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen aylık istişare toplantısında konuşan Asya, 2016'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

2016'nın ülke için sıkıntılı geçtiğini hatırlatan Asya, şunları kaydetti:

'2016 yılı ülkemiz için biraz sıkıntılı geçse de bu süreçte çalışmalarımızı aksatmadan devam ettirdik. 15 Temmuz'daki badireyi atlatarak yatırım ve hizmetlerimizi sürdürdük. Bir kez daha milli iradeye sahip çıkma noktasındaki desteklerinizden dolayı sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Göreve gelir gelmez projelendirdiğimiz çalışmaların büyük bir kısmı bu yıl şekillenmeye başladı. Birçok çalışmamızı tamamlarken, birçoğunu da tamamlanma aşamasına getirdik. Bunları sizlerle koordineli bir şekilde hayata geçirdik. İnşallah çok daha iyi hizmetleri sizlerle beraber halkımızın hizmetine sunacağız.'

2016 yılı çalışma sezonunu kapattıklarını ifade eden Asya, yıl boyu tüm mahallelerde çalışmalarının olduğunu, sezonu yoğun şekilde geçirdiklerini belirtti.

Asya, 'Özverili çalışmalarından dolayı tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Karla mücadele hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah sizlerin de desteği ile başarılı bir sezon geçiririz. Bu çalışmalarımızı yaparken sizlerin taleplerini göz önünde bulunduruyoruz. Hassasiyetlerinizi her zaman önemsediğimizi bilmenizi isterim. Seçilmişler olarak sizlerin de sorumlu olduğunuz kesimler var. İnşallah halkımıza karşı her zaman başımız dik olacaktır.' diye konuştu.

Yapımı tamamlanan tesislerin hizmete açıldığını kaydeden Asya, Canlı Hayvan Pazarı, Tıbbi Atık Sterilizasyon Merkezi, Hayvan Bakımevi, Yaş Sebze Meyve Hali ve Soğuk Hava Deposu, gibi tesislerin yanı sıra Ahmed-i Hani, Müftü Mehmet Çağlayan, Köse Hoca, Şeyh Şükrü Efendi, Vali Feridun Gültekin parklarını da kurarak halkın hizmetine sunduklarını dile getirdi.

Asya, şunları kaydetti:

'Şehirler arası terminalimizin ihale sürecini tamamlayarak temeli atıldı ve belli bir mesafe kat edildi. Sunay ve Muratpaşa mahallelerimizdeki Bilgi Evleri Projemizin yüzde 80'ini tamamladık. Gelecek yıl halkımızın hizmetinde olacak. Karşıyaka mevkinin tüm alt ve üstyapı çalışmalarını tamamladık. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı genişletme çalışmalarımız devam ediyor. 35 metre genişletilen yolu, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından gelecek yıl hizmete açmayı planlıyoruz Aynı şekilde birinci mıntıka bölgesinde birçok alternatif yol açtık. Ayrıca kent merkezinin beton yığınına dönüşmemesi için mücadele ediyoruz. İmar alanında radikal kararlar aldık. Yüksek katların ruhsatı bu dönemde verilmedi. En ideal yüksekliğin altı kat olduğunu savundum. Ancak göreve geldiğimizde yüksek katlarla ilgili bir karar alınmıştı. Bunun önüne geçmek için tedbirler aldık. İmar plan notlarında revize kararı aldık. İnşallah bu konuda başarılı sonuçlar alırız.'

Bayraklı Tepe'nin imara açılmasında belli bir seviyeye geldiğini, zemin etüdü çalışmasını yaptıklarını anlatan Asya, bölgede yatay mimariye uygun yapılaşmalar olacağını belirtti.

Asya, 'Aynı şekilde sarı blokların bulunduğu bölgede de zemin etüdü yaptık. Halkımızın mağdur edilmeyeceği şekilde örnek bir projeyi buraya uygulayacağız. Kışın gerekli çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz. Altyapıda ihale değerlendirme süreci tamamlanma aşamasına geldi. Allah’ın izniyle herhangi bir aksaklık yaşamazsa nisan ayında ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz. Altyapı ile üst yapıya da başlayacağız. İnşallah çalışmalarla Muş'un çehresini değiştireceğiz.' diye konuştu.

Kaynak: AA