Aydın'dan Kısa Kısa

TARİŞ Yönetim Kurulu üyeleri, Ege Bölgesi'nde bulunan 7 ilin 42 kooperatif başkanının da katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.

ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan TARİŞ Pamuk Yağı Kombinası'ndaki toplantıda konuşan TARİŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ertürk, geçen yıllarda işletilen Ham yağ tesisinin faaliyetlerini tekrar sürdürebilmesi yönünde bir karar alındığını ifade etti.

Tesiste pamuk çekirdeği işlenmesinin süreceğini, komşu illerde üretilen ayçiçeğinin de yağlı tohum olarak işleneceğini kaydeden Ertürk, tesisin ülke ekonomisine katkısı için çalışma yapacaklarını dile getirdi. Tesisin bulunduğu alana ham yağ tesislerinden başka üniteler de kurmayı planladıklarını aktaran Ertürk, bunlar arasında deterjan, sabun ve ayçiçeği yağı paketleme tesislerini düşündüklerini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerde beklentinin daha çok pamuk üretimi ve arzı olduğunu kaydeden Ertürk, tekstil sektörünün ihtiyacı olan pamuğun geçmişte, en çok Ege Bölgesi'nde üretilirken şimdi Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde üretildiğine işaret etti.

Ege Bölgesi'ndeki çiftçilerin pamuktan uzaklaşarak hububata yöneldiklerini bildiren Ertürk, çiftçilere yönelik havza bazlı destekleme programıyla pamuk üretiminde tekrar artış yaşanacağını ifade etti.

Toplantıya TARİŞ Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri de katıldı.

- Çine

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de yapılacak düğün salonunun temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Çerçioğlu, temeli atılan salonun 300 kişilik kapalı, 500 kişilik açık alandan oluştuğunu söyledi.

Tesisin 60 araç kapasiteli otoparka da sahip olacağını bildiren Çerçioğlu, salonun 15 Haziran'da hizmete açılacağını dile getirdi.

Tesisin 3 milyon 473 bin liraya mal olacağı bilgisini veren Çerçioğlu, 2017 yılının Şubat ayında Çine'nin yeni otogarını da hizmete açacaklarını belirterek, 'Çünkü Çine bizim göz bebeğimizdir. Çine'ye ne yapsak azdır. Gerek Aydın Büyükşehir Belediyesinin gerekse de Çine Belediyesinin bürokratları tam tekmil sizin için çalışıyor.' diye konuştu.

Kaynak: AA