Arifiye Tren Garı Kısmen Hizmet Vermeye Başladı

Yapımı büyük ölçüde tamamlanan Arifiye Tren Garının bazı bölümleri vatandaşa hizmet vermeye başladı.

Arifiye Tren Garı Kısmen Hizmet Vermeye Başladı
Yapımına 2014’ün Şubat ayında başlanan Arifiye Tren Garında, 29 Mayıs 2014 Perşembe günü saat:17.35 sularında ikinci katın beton atma çalışması sırasında yaşanan çökme nedeniyle, inşaatın bitim tarihi gecikmişti. TCDD yetkililerinden alınan bilgiye göre, kaza nedeniyle yapılan soruşturma ve sonrasındaki hukuki süreç inşaatın planlanan tarihte bitmemesinde etkili oldu. Yapımı büyük ölçüde tamamlanan Arifiye Tren Garının bazı bölümleri vatandaşa hizmet vermeye başladı.

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Arifiye Tren Garı inşaatının büyük ölçüde tamamlandığını belirterek,’’Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarından biri olan Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında yenilenen Arifiye Tren Garının inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. TCDD yetkililerinden aldığımız bilgiye göre; garın bazı bölümleri vatandaşa hizmet vermeye başladı.

Ancak, Gar tümüyle hizmete girmediği için bazı eksiklikler söz konusu. 2017 yılı içerisinde tümüyle hizmete girmesi planlanan Arifiye Tren Garında vatandaşlarımızın biraz daha sabırlı olmaları gerekiyor. Arifiye Tren Garının tümüyle hizmete girmesiyle Arifiye tarihi misyonunu sürdürerek, hem Sakarya’nın dışa açılan kapısı, hem de İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı olmaya devam edecek. Arifiye’nin gelişimine büyük katkı sağlayan projeler bir bir hayata geçtikçe, ilçemiz büyüyor, gelişiyor. Biz de, bu süreçte vatandaşımızın ihtiyaçlarını göz önüne alarak, alt yapı yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz. Belediye olarak yaşanan gelişime ve büyümeye hazırlıklı olmak zorundayız" dedi.

Kaynak: İHA