Antalya'daki Cinayet Davası

Gündoğmuş ilçesinde kayınvalidesi ve 5 yaşındaki baldızını av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde kayınvalidesi ve 5 yaşındaki baldızını av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Kadir Gülçelik ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Gülçelik, savunmasında cinayeti tasarlayarak işlemediğini, kendisiyle konuşmak istemeyen, aynı zamanda amcasının eşi olan kayınvalidesine kızarak arkasından ateş ettiğini, bu sırada 5 yaşındaki baldızının da kazayla vurulmuş olabileceğini öne sürdü.

Eşiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle tartıştıklarını, bunun üzerine evi terk ettiğini anlatan Gülçelik, şöyle konuştu:

'Eşimin patronuyla kaçtığı söylentileri beni iyice çileden çıkardı. Aramaya devam ettim. Bulsam öldürecektim. Olay günü motosikletime binip köye doğru yola çıktım. Çavuşköy'de 5 bira alıp motoruma koydum. Köye yaklaşınca biralardan birini içtim. Annemlere gittim. Kayınpederim geldi. Rahatsız olduğunu, hayvanlara bakamayacağını söyleyince bakmak üzere hayvanların olduğu yere gittim. Kayınvalidem, kızları Ayşe ve Zeynep ile birlikteydi. Kendisiyle yaşadığımız sorunları konuşmak istedim. Bana 'Sen önce kız kardeşine sahip çık, sonra benim kızıma laf söylersin.' demesi üzerine kendimi kaybettim.

Kurt, çakal gibi hayvanlara karşı kullanmak üzere asılı durumdaki tüfeği alıp ateş ettim. Zeynep'in vurulduğunu görmedim. Planlanmış hiçbir şey yoktu. Yanımda silah bile yoktu. Sonra kardeşlerimi ve arkadaşlarımı arayarak durumu bildirdim ve motosikletin yanına gidip bir bira içtim. Pişmanım.'

- 'İki omzunda da tüfek vardı'

Tanık olarak dinlenen sanığın baldızı Ayşe Gülçelik ise Kadir Gülçelik'in iki omzunda da tüfek asılı olduğunu öne sürdü.

Kendisine tüfekle işaret ederek kardeşi Zeynep'i, annesinin yanından almasını istediğini ileri süren Gülçelik, 'Ben isteğini yapmadım. Bağırıp tehditler savurduktan sonra anneme arkasından ateş etti. Annem yere yıkıldıktan sonra 1-2 adım daha yaklaşıp kız kardeşime ateş etti. Ben korkuyla kaçmaya başladım. Arkamdan ateş edildi. Babamla karşılaştım. Durumu anlatıp köyden yardım aldık ve olay yerine geri geldik.' şeklinde konuştu.

Sanığın eşi Ayten Gülçelik de lise döneminde kaçarak evlendiklerini, daha sonra çocuklarının olmayacağını öğrenmeleriyle kavga etmeye başladıklarını anlattı.

Eşi tarafından darbedildiğini belirten Gülçelik, 'Kaçarak evlendiğim ve ailemle görüşmediğim için ailemin yanına dönemedim. Polisler yardımıyla Antalya'ya kadın sığınma evine sığındım. Bir süre sonra beni buldu ve konuşup yeniden birlikte olmaya başladık. Ne var ki 3 Haziran'da dayağa, ölüm tehditlerine, kısacası yaşadıklarıma dayanamayarak yeniden sığınma evine gittim. Onun bunları yapacak kadar vicdansız olabileceğini hiç tahmin etmemiştim.' ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 2 Şubat'a erteledi.

Çiçekoluk Mahallesi'nde 11 Temmuz'da Şükran (45) ve 5 yaşındaki kızı Zeynep Gülçelik tüfekle vurularak öldürülmüş, cinayetin ardından yakalanan kadının damadı Kadir Gülçelik tutuklanmıştı.
Kaynak: AA