Aliağa'da Doktorun Bıçaklanmasına Sağlık-Sen'den Tepki

Aliağa Devlet Hastanesinde bir beyin cerrahisi uzmanının eski hastası tarafından bıçaklanmasına tepki gösteren Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, "Artık yeter önlem alınsın. Sağlık çalışanlarına şiddet gösterenler tutuklanmalı. Acil olarak bu önlem alınmazsa üzgünüm ki sağlık şehitlerimiz artacak" dedi.

Aliağa'da Doktorun Bıçaklanmasına Sağlık-Sen'den Tepki
Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, Aliağa’da bir doktorun eski hastası tarafından bıçaklanmasıyla ilgili açıklama yaptı. "Artık yeter önlem alınsın" diyen Yıldırım, acil önlem alınması gerektiğini söyledi.

Yıldırım, "Doktorumuzun çok şükür durumu iyi, hayati tehlikesi yok. Sağlık çalışanına şiddet gösteren kişilerin çoğu ceza almıyor. Tamamına yakını da tutuksuz yargılanıyor. Artık bu uygulamaya bir son verilmesi lazım. Vatandaşlarımıza sağlık hizmeti verirken şiddet gören sağlık çalışanlarını korumak, şiddet görmelerine engel olmak için acil önlemler alınmalı. Aksi takdirde daha vahim olaylarla karşılaşabiliriz" diye konuştu.

Fiziki veya sözel şiddet gören, sendikası ne olursa olsun tüm sağlık çalışanlarının yanından olduklarını, bu mağduriyeti yaşayan tüm sağlık personellerine hukuki destek verdiklerini anlatan Yıldırım, "Gece gündüz sağlık çalışanlarımızın refahı, huzuru, ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümü için çaba gösteriyoruz. Herkesin hakkını korumak adına üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. herseyden önce sağlık ve sosyal hizmet çalışanları can kurtarmaya çalışırken canımızdan oluyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Adalet bakanlığının bu konuda ciddi caydırıcı önlemler alması gerekiyor. Yoksa sağlık çalışanlarının bir çoğu kendi önlemini kendisi almak zorunda kalacaktır. Biz de bıçak, soba, silah mı taşıyalım" diye konuştu.

Kaynak: İHA