Ağır Vasıta Araçlar Şehir Merkezine Giremeyecekler

Şehir trafiğine yönelik etkin denetimler sürerken Büyükşehir Belediyesi ulaşıma rahatlık kazandıracak yeni bir uygulamaya daha imza attı. Buna göre saat 07.00 ve 21.00 arasında TIR, kamyon gibi ağır vasıtalar şehir merkezine giremeyecek. Yeni uygulama 3,5 ton altındaki kamyonetler için de yeni düzenlemeleri beraberinde getiriyor.

Ağır Vasıta Araçlar Şehir Merkezine Giremeyecekler
Sakarya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde şehir trafiğini daha da rahatlatmaya yönelik başlatılan düzenlemelere bir yenisi daha eklendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun talimatları doğrultusunda başlatılan yeni uygulama tır, kamyon gibi ağır vasıtalar ve 3,5 tonun altındaki kamyonetler için şehir merkezine giriş-çıkışlar konusuna sınırlandırma getiriyor. Büyükşehir ve İl Emniyet Müdürlüğü ortaklığında devam edecek sıkı denetimler ile bu araçların şehir trafiğine olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu, park ihlalleri konusunda kamuoyuna önemli açıklamalarda bulunmuştu. Biz de bu doğrultuda devam eden çalışmalarımızı hızlandırdık. Emniyet Müdürlüğümüz marifetiyle bu konudaki etkin denetimler devam ediyor. Parklanmanın trafiğe olumsuz etkileri asgari seviyelere inmiş durumda. Bu konuda vatandaşlarımızdan aynı hassasiyetle davranmaya devam etmelerini rica ediyoruz. Şehir içi ulaşımı konusunda Ulaşım Koordinasyon Merkezimiz de önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Buna göre saat 07.00 ve 21.00 arasında tır, kamyon gibi ağır vasıtalar artık şehir merkezine giriş-çıkış yapamayacaklar. Yeni uygulama ayrıca 3,5 ton altındaki kamyonetler için de yeni düzenlemeler getiriyor. Bu şartları taşıyan araçlar da saat 07.00-10.00 ve 16.00-20.00 arasında şehir içi trafiğine çıkamayacaklar. Şehir merkezine girmesi zorunlu olan araçlar ise Emniyet Trafik Şube Müdürlüğünden alacakları belgeye göre belirlenecekler; kendilerine tebliğ edilen saat ve güzergâhta giriş-çıkış yapabilecekler. Trafiğe olumlu katkı sağlayacak bu kararın hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA