AGD Sakarya Şubesinden 'Mekke'nin Fethi' Programı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya Şubesince 31 Aralık Cumartesi günü 'Mekke'nin Fethi' programı gerçekleştirilecek.

AGD Sakarya Şube Başkan Yardımcısı Muhammed Öztopaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 31 Aralık Cumartesi gününü 1 Ocak Pazar gününe bağlayan gecenin Mekke'nin Fethi'nin yıl dönümü olarak kutlanacağını söyledi.

Mekke'nin 1 Ocak 630 tarihinde İslam ordularınca fethedildiğini anımsatan Öztopaloğlu, 'Mekke, yeryüzündeki ilk şehirdir. İlk insan ve ilk peygamber olan Hazreti Adem'in tevhit inancının bir sembolü olarak, insanın yeryüzündeki sınanma serüveninin bir nişanı olarak inşa ettiği Kabe, bu şehirdedir. Alemlere rahmet olarak gönderilmiş son Hazreti Muhammed, bu şehirde doğmuştur. Kur'an-ı Kerim'in ilk çağrısı, bu şehrin sokaklarında yankı bulmuştur.' diye konuştu.

Öztopaloğlu, Müslümanların bu büyük fetihten çıkaracağı bazı derslerin olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

'Öncelikle Müslümanlar, verdikleri sözü tutarlar, yaptıkları antlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah'tan olduğuna inanırlar, sabrın ve fedakarlığın Müslümanca bir yaşam tarzının gereği olduğunu bilirler. İslam'ı yaşamanın ancak cihatla mümkün olduğunu idrak ederler. Zafere giden yolda en büyük gücün, inanç olduğunun farkındadırlar. Emaneti ehil ellere teslim etmek gerektiğine inanırlar. Fethin gayesinin ganimet elde etmek değil, yürekleri kazanmak olduğunu bilirler. İslam'ın yaşanmasında kadın erkek tüm Müslümanların sorumluluğu olduğunun farkındadırlar. Bir Müslümanın gücü nispetinde tüm yeryüzünden sorumlu olduğunu bilirler. Tevazünün, vefanın ve sadakatin Müslüman ahlakının vazgeçilmezleri olduğuna inanırlar.'

Açlık nedeniyle ölen çocukların, her gece aç yatan, içme suyundan mahrum kalan insanların yaşadığı bir dünyada, yeni fetihlerin yüreklerde sevgiye, merhamete ve adalete giden yolları açması gerektiğini vurgulayan Öztopaloğlu, AGD Sakarya Şubesi olarak fetih ruhunu tekrar yaşamak için 31 Aralık Cumartesi günü saat 19.54'te 'Mekke'nin Fethi' programı gerçekleştireceklerini bildirdi.

Atatürk Spor Salonu'nda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak etkinlik, Orhan Camisi İmam Hatibi Mustafa Aydın'ın konuşmalarıyla devam edecek.

Şiir dinletisi, sinevizyon ve mehteran gösterilerinin sunulacağı programda, uluslararası öğrencilerin dilinden İslam Birliği anlatılacak.

Etkinlik sonunda 'Siyer-i Nebi' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek, umre çekilişi yapılacak.

Kaynak: AA