'15 Temmuz Sonrası Ve İslam Coğrafyası' Konferansı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde (OKÜ) ‘15 Temmuz Sonrası ve İslam Coğrafyası’ konulu konferans düzenlendi.

'15 Temmuz Sonrası Ve İslam Coğrafyası' Konferansı
Üniversitedeki öğrenci kulüplerinden Genç Düşünürler Kulübü ve Tarih Kulübü ortaklığında düzenlenen 15 Temmuz Sonrası ve İslam Coğrafyası konulu konferans, 15 Temmuz’da şehit düşen vatandaşları için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Genç Düşünürler Kulübü Başkanı Alaattin Temelci Kulübün amacını ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Temelci, öğrencilere sosyal hayatta ve kariyer hayatlarında katkıda bulunmak için çalıştıklarını söyleyerek, “15 Temmuz sonrası Türkiye ve 15 Temmuz sonrası İslam coğrafyası eleştirisinin özellikle biz öğrenciler için önemli olduğunu düşünüyorum. Kadim bir medeniyetin temsilcileri olarak, geçmişimizi doğru değerlendirip, geleceğe emin adımlarla yürümek mecburiyetindeyiz” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan OKÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammed Fazıl Himmetoğlu, 15 Temmuz’un ardından İslam Coğrafyasındaki son gelişmeleri değerlendirdi. 15 Temmuz’un bir ihanet volkanının patladığı gün olduğunu ifade eden Himmetoğlu, “İman dolu göğüsler, o volkanı o gün söndürdü. 15 Temmuz’da maşayı tutan bir el, bir kol ve bu kolu tutan bir gövde var. Bu noktada Anadolu’yu ele almamız gerekli. Bölgemiz İslam coğrafyası. Ama ne yazık ki haberlerde başka mecralarda Ortadoğu kavramıyla karşı karşıya kalıyoruz. Kime göre Ortadoğu? Dünyayı kendilerine göre adapte etmişler. Biz bölgeye İslam Coğrafyası dersek bölgede bir İsrail varlığını asla kabul edemeyiz. Ortadoğu diyerek zihinsel olarak İsrail’in varlığını kabul etmiş oluruz. Maalesef zihinler bu şekilde uyuşturuluyor” dedi.

Kaynak: İHA