'Yılbaşı Hindileri' Satışa Hazır

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yılbaşına özel yetiştirilen hindiler, iriliğine göre 100 ile 150 lira arasında satılmaya başlandı.

Edremit'te yılbaşına özel yetiştirilen hindiler, büyüklüğüne göre 100-150 lira arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarıldı.

Kırsal Bostancı Mahallesi'nde hindi çiftliği bulunan Mehmet Fatih Değirmenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, yetiştirdiği Amerikan cinsi hindilerin doğal beslendikleri için özellikle yılbaşı öncesi ilgi gördüğünü söyledi.

Hindileri büyüklüğüne göre 100 ile 150 lira arasında değişen fiyattan satışa sunduğunu belirten Değirmenci, şunları kaydetti:

'Çiftliğimizde, tamamen doğal yemlerle hindi üretiyoruz. Hindilerimizi, diğerlerinden ayıran en önemli özellik, tamamen doğanın içinde, doğal biçimde yetiştiriliyor olmaları. Doğal otlar, lahana yaprağı, pırasa yaprağı, semiz otu, mısır, bakla gibi sebzeler veriyoruz. Hindilerimiz Amerikan cinsi, en iyi ırktır. Hava şartları uygun olduğunda hindilerimiz tüm gün açıkta gezdiriliyor. Yüksek protein değeri ve düşük yağ oranına sahip olan hindi, özellikle yılbaşı gibi özel günlerde yoğun talep görüyor. Bu yılbaşı için 600 hindi yetiştirdik. Bunları Edremit Körfezi'nde satacağız.'
Kaynak: AA