Yemen'deki Olaylar

Ordu ve HDG, Sada vilayetinde 14 stratejik yeri Husilerden geri aldı Dali'deki çatışmalarda 8 Husi öldü.

Yemen'in Sada ilinde orduya ait askeri birlikler ve yönetime destek veren Halk Direniş Güçleri (HDG), Husilerin kalesi konumundaki Sada vilayetinde 14 stratejik yeri geri aldığı ve Dali vilayetinde 8 militanın öldüğü bildirildi.

Sada Valisi Hadi Tarşan el-Vaili tarafından yapılan yazılı açıklamada, orduya ait askeri birlikler ve yönetime destek veren HDG, Suudi Arabistan sınırında Husilerin kalesi konumundaki Sada'da bulunan Aleb Sınır kapısı çevresinde 14 stratejik yeri Husilerden geri aldığını belirtti.

Vaili, yaşanan şiddetli çatışmalar sonucu söz konusu stratejik öneme haiz yerlerin geri alındığını ve Husilerden onlarca kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Öte yandan, Ed-Dali vilayetinde de HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmada, 8 militanın öldüğü, 3'ünün de yaralandığı kaydedildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de başta Suudi Arabistan sınırında yer alan bölgeler olmak üzere ülkenin farklı illeri, Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarıyla Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler arasındaki yoğun çatışmalara sahne oluyor.

Kaynak: AA