YEDAŞ Olumsuz Hava Şartları İle Mücadeleye Hazır

Samsun, Ordu, Çorum, Sinop, Amasya il ve ilçelerinde 39 bin 394 km2 alanda, yaklaşık 3 milyon kullanıcıya elektrik dağıtım hizmeti sunan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ), tedarik sürekliliğini sağlamak amacıyla, saha ekipleri ve teknik donanımı ile olumsuz hava şartlarına hazır.

YEDAŞ Olumsuz Hava Şartları İle Mücadeleye Hazır
YEDAŞ kar, fırtına gibi mevsimsel durumların, elektrik dağıtım kalitesinde yaratacağı problemlerin kısa sürede giderilmesi için gerekli önlemleri aldı.

Müşterilerine, kesintisiz elektrik hizmeti sunmak için ekiplerini güçlendirerek, 7/24 saha çalışmalarına devam ettiklerini belirten YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle elektrik dağıtım şebekesinde meydana gelebilecek arızaları önlemek amacıyla gerekli aksiyon planını oluşturduk ve uygulamaya başladık. Yoğun kar yağışı ve buz yükünün artmasıyla iletkenler kopabiliyor. Hatlara yakın ağaçların yıkılmasıyla elektrik direkleri zarar görebiliyor. Bu gibi olumsuzlukların yaşanmaması için saha ekiplerimiz, bağlantı ve hatların periyodik kontrol ve bakımlarını yapmakla beraber, dağıtım hatlarına yakın ağaçları kardan temizliyor. İlgili kurumlarla koordinasyon halinde çalışarak, ulaşım için yolların açılmasıyla kısa sürede arıza olan bölgeye ulaşarak arızayı gideriyoruz. Muhtarlar ve vatandaşlarla sürekli iletişim halindeyiz ve muhtarlardan gelen arıza, elektrik kesintisi bildirimlerini değerlendiriyoruz. Ayrıca 186 Çağrı Merkezi’nden, YEDAŞ186 Mobil Uygulama üzerinden arıza ve elektrik kesintisi şikayetlerini alıyoruz. SCADA Merkezi, akıllı fider alt yapısı sayesinde kesintileri takip ediyoruz. Olağanüstü hava koşullarında, müşterilerimize, kesintisiz elektrik hizmeti sunmak için 7/24 çalışıyoruz. Bu doğrultuda ekiplerimizi ve araç sayımızı güncelledik. Sahada daha fazla çalışana ihtiyaç duyulması halinde ekip sayısının artırılması için çözüm ortakları ile gerekli hazırlıkları yaptık. Malzeme stoklarımızı kış koşullarına uygun olarak hazırladık” dedi.

Kaynak: İHA