Yaralı Afgan Çocuk Hava Ambulansıyla Adıyaman'a Getirildi

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yüksekten düşmeye bağlı vücudunda kırık oluştuğu için tedavi gören Afganistan uyruklu Atena Golzari (15) hava ambulansıyla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Yaklaşık 10 gün önce eğitim gördüğü okulun 4. kat penceresinden düşmesi sonucu vücudunun birçok yerinde kırıklar meydana gelen Golzari, bir süre Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördü.

Daha sonra Adıyaman'a sevk edilmesine karar verilen Golzari, Sağlık Bakanlığının hava ambulansıyla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Hastane Başhekimi Yrd. Doçent Dr. Fatih Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yüksekten düşmeye bağlı vücudunda kırık oluştuğu için tedavi gören Golzari'nin hava ambulansıyla hastanelerine getirildiğini belirterek, hastanın genel durumunun iyi olduğunu söyledi.

Golzari'nin vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar bulunduğunu aktaran Doğan, 'Afgan uyruklu yaralımızı acil servis ünitesinde tedavi altına aldık. Durumu iyi. Yarın Golzari'yi ameliyata alacağız. İnşallah bir an önce iyileşecek.' dedi.

Kaynak: AA