Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin, oda başkanları ve yöneticileri, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı ziyaret etti.

Oda Başkanları ve yöneticiler, Karizma AVM içerisinde Yalova Belediyesi'ne ait 3. katta bulunan alanlar, Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısında 25 yıllığına Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'ne tahsis edilmesi dolayısıyla Başkan Salman'a teşekkür etti.

Salman, esnafın bundan yıllar önce kendisi için yapılan alandan, kentin kalkınmasına fayda sağlayacak olan üniversitenin gelişmesi için feragat ettiğine dikkat çekti.

Salman, 'Yeni kurulan ve acil şekilde yapılanması gereken Yalova Üniversitesi için esnaf odalarımız, büyük bir özveri göstererek kendi haklarını üniversitenin kullanımına tahsis ettiler. Yalova Belediyesi olarak geçmişte kendilerine verilen hakkı, sözü almış olduğumuz meclis kararıyla yerine getirdik. Karizma AVM içerisinde belediyemize ait olan ve şu an üniversitenin kullanımında olan alanları esnafımıza tahsis ettik. Yalova için anlayış gösteren, tercihini kentimizden yana, üniversiteden yana kullanan tüm yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Her zaman kentimizin ve esnafımızın faydasına olan çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.' şeklinde konuştu.

Belirli periyotlarda ve ihtiyaç duydukları her an Belediye Başkanı Vefa Salman ile bir araya gelip istişarede bulunduklarını belirten Odalar Birliği Başkanı Çetin ise, 'Her sorunumuzu, talebimizi içtenlikle dinleyip, çözüme kavuşturmak için çaba gösteren bir yönetim var. Esnafa verilen bu yer bizim değil, Yalova'nın, Yalova esnafının yeridir. Belediye Başkanımız Vefa Salman'a ve belediye meclis üyelerimize tüm esnafımız adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

- Yalova'da kültür sanat faaliyetleri

Yalova Belediyesi Aralık ayı kültür sanat programları tüm hızıyla devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ünlü Türk Rock Grubu Moğollar, 9 Aralık Cuma günü seslendireceği parçalarla sevenlerine müzik dolu saatler yaşatacak.

Ücretsiz olarak yapılacak konsere tüm Yalovalılar'ın davetli olduğunun aktarıldığı açıklamada, '1967 yılında bir araya gelen ve 45 yıldır sahnede olan grup, 2013 yılında Cahit Berkay, Taner Öngür, Serhat Ersöz, Emrah Karaca ve Kemal Küçükbakkal'dan oluşan kadrosu ile yoluna devam ediyor. Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de Yalovalılar'la bir araya gelecek grup, tüm müzikseverlere muhteşem bir gece yaşatacak.' ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA