Sivas'ta Tüm Okullarda Tekli Eğitim Sistemine Geçilecek

Milli Eğitim Müdürü Altınsoy: 'İnşallah, yeni inşaatlarımız bittiğinde ve aldığımız tedbirler sayesinde önümüzdeki sene çiftli eğitim yapan okulumuz kalmayacak'.

Sivas Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, kentteki tüm okullarda tekli eğitim sistemine geçmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Altınsoy, Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Sivas'ta 9 bin öğretmen, 125 bin öğrenci ile 683 okulda eğitim öğretimin devam ettiğini belirten Altınsoy, tekli eğitim konusunda Sivas'ın önemli bir noktada olduğunu ifade etti.

Gelecek yıl Sivas’ta çiftli eğitim yapan okul kalmayacağını belirten Altınsoy; 'Bakanlığımızın tüm Türkiye'de uygulamaya koymak istediği hedefi, biz inşallah bu sene gerçekleştirmiş olacağız.' dedi.

Sivas'ta derslik açısından oldukça verimli bir sayıya ulaştıklarını ve 336 yeni derslik kazandırıldığını anlatan Altınsoy, şunları kaydetti:

'Sivas’ta ilçelerimizde çiftli eğitim yok ancak geçen sene merkezde çiftli eğitim yapan 25 tane okulumuz vardı. Bu sene Sayın Valimizin de üstün gayretleri, daha önce yapılan inşaatlarımızın bitmeleri ve yeni planlamalar sayesinde şu anda il merkezinde sadece 7-8 okulumuz çiftli eğitim yapıyor. İnşallah, yeni inşaatlarımız bittiğinde ve aldığımız tedbirler sayesinde önümüzdeki sene çiftli eğitim yapan okulumuz kalmayacak. Bakanlığımızın tüm Türkiye'de uygulamaya koymak istediği hedefi, biz inşallah bu sene gerçekleştirmiş olacağız. Birçok ilde bu hedefe varmak belki zaman alacak ama Sivas'ımız'da daha önce yapılan yatırım ve çalışmalar sonucunda gelecek sene hemen hemen bütün okullarımızda tekli eğitim olacak.'

Sivas'ta imam hatip okullarının sayısının artırıldığını ve bu yöndeki çalışmaların devam ettiğini belirten Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy, bu konuda Sivas'ın Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

- 'Öğrencilerimizin yüzde 10'unu taşıyoruz'

Sivas'ta 6 bin 200 derslik bulunduğunu ve bu dersliklerin 5 binine akıllı tahta takıldığını belirten Altınsoy, kalan bin dersliğin akıllı tahta ile donatılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Taşımalı eğitimle alakalı sayısal bilgileri de paylaşan Altınsoy, 'Biz her gün, öğrencimizin yüzde 10'unu taşıyoruz. Yani taşımalı eğitim yapıyoruz. 10 bin 500 öğrencimizi 198 merkeze taşıyoruz. Köy, mezra gibi bin 115 noktadan alıyoruz, 198 taşıma merkezine taşıyoruz. Her gün yaklaşık 600 tane öğrenci servisi bu öğrencilerimizi taşımaktalar.' diye konuştu.

Altınsoy, Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri kapsamında saha incelemesini geçerek bölge ödülü almaya hak kazanan Sivas projelerinin tanıtımını yaptı.

Programa, Maarif Müfettişleri Başkanı Cengiz Atalay, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Tan, Şube Müdürleri Mücahit Gül, Fahrettin Bülbül ve Fehmi Tutkun da katıldı.
Kaynak: AA