Sanofi'nin 2 Projesi 'Kurumsal Sosyal Sorumluluk' Ödülü Aldı

Sanofi'nin 'Okulda Diyabet' ve 'Geleceğin Kadın Liderleri' projeleri, dünyanın önde gelen ödül organizasyonları arasında yer alan JCI tarafından 'Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk' ödülüne layık görüldü.

Sanofi'den yapılan açıklamaya göre, şirket, 'Okulda Diyabet' ve 'Geleceğin Kadın Liderleri' projeleri ile JCI tarafından verilen 'Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk' ödülünü kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sanofi Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Kaya, Sanofi olarak sadece tedavi çözümleri üretmediklerini belirterek, aynı zamanda hastalıkların önlenmesi konusunda farkındalık yaratan projeler ile kadınların toplumsal alan ve iş hayatındaki yerini güçlendirecek sosyal sorumluluk çalışmalarını da hayata geçirdiklerini ifade etti.

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını, global vizyonları doğrultusunda geliştirmeye devam ettiklerini vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

'Bu vizyon doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği tarafından yürütülen Okulda Diyabet programını, 2010 yılından bu yana koşulsuz destekliyoruz. Öğrenci, veli ve öğretmenler arasında diyabet farkındalığını ve diyabetli çocukların okuldaki yaşam kalitelerini artırmayı amaçlayan bu program aracılığıyla bugüne kadar 25 bin okul, 585 bin öğretmen, 580 bin veli ve 7,5 milyon öğrenciye ulaştık. Proje ortaklarımızla yürütülen Okulda Diyabet programını daha da geliştirmek ve daha fazla öğrenciye ulaşmak istiyoruz.'

Kaya, Sanofi olarak istihdam ve fırsat eşitliğine büyük önem verdiklerini, iş hayatında her zaman kadınların yanında yer aldıklarını aktararak, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile iş birliği içinde gerçekleştirdikleri Geleceğin Kadın Liderleri projesini de yedi yıldır koşulsuz desteklediklerini anlattı.

Bu projeye de bugüne kadar 3 bin 500'ü aşkın başvuru yapıldığı ve 478 kadının eğitim programını tamamladığı bilgisini veren Kaya, bunların yüzde 80'inin de iş hayatına katıldığını bildirdi.

Kaya, her iki projenin de kurumsal sosyal sorumluluk alanında dünyanın prestijli ödül organizasyonlarından JCI Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödülünü kazanmasından dolayı mutluluk duyduklarını dile getirerek, 'Bu ödüllerin gerek toplumda diyabetle ilgili farkındalığın arttırılmasında, gerekse de kadınların iş hayatındaki konumunun güçlendirilmesinde önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA