Sakarya'da Aile Hekiminin Darp Edildiği İddiası

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir ilkokul müdürünün, aile hekimini darbettiği ileri sürüldü.

Sakarya Tabip Odası Başkanı Dr. Fırat Karadeniz ve Sakarya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Rıdvan Karagöz tarafından yapılan yazılı açıklamada, Camili Mahallesi Aile Sağlık Merkezine (ASM) gelen ilkokul müdürü C.K'nin, yoğun bakımdan taburcu edilen ve ASM'de kayıtlı olmayan annesi için evde sağlık hizmeti talebinde bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, aile hekimi T.Ö'nün hastanın durumundan dolayı 112 Acil Servisine başvurulmasının daha doğru olduğunu ifade ettiğinin aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Dr. T.Ö, eğer hala evde sağlık hizmeti talepleri olursa mesai sonrasında gelebileceğini anlatmaya çalışırken, okul müdürü C.K. tarafından yumruk ve kafa atılarak darbedilmiştir. Dr. T.Ö, ASM'deki sağlık çalışanlarının müdahalesiyle kurtarılmış ve Yenikent Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılmıştır. Dr. T.Ö'nün çekilen beyin tomografisinde kırık ve hematom gözlenmemiştir. Hayati tehlikesi bulunmayan Dr. T.Ö. müşahede altına alınmıştır.'

Açıklamada, her vatandaşın sağlık hizmeti alma hakkının hukuk devletinde sosyal devlet anlayışı ile güvence altına alındığı belirtildi.

Hizmet talebinin şiddet ile olmaması gerektiği işaret edilen açıklamada, 'Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet, sebebi her ne olursa olsun cezasız kalmamalıdır. Şiddeti uygulayan kişi, diğer vatandaşların sağlık hizmeti hakkını gasbetmiştir. Gasp ciddi bir suçtur, cezası ağırdır. Ayrıca son 6 ay içerisinde Sakarya'da sağlık çalışanları ve hekimlere 4 ayrı ciddi saldırı gerçekleşmiştir.' ifadesi kullanıldı.

Öte yandan ilkokul müdürü C.K'nin ise annesinin hayatını kaybettiği ve cenaze işleri için Manisa'ya gittiği öğrenildi.

Kaynak: AA