Örnek Kayyum

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Hani İlçe Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, vatandaş ile devlet arasındaki bürokrasi engelini kaldırarak, sorunu olanların direk kendisine ulaşmasını sağlayan kanallar açıp örnek bir davranış sergiledi.

Örnek Kayyum
Belediye Başkanlığı görevine atandıktan sonra halkın biriken sorunlarını hızlı bir şekilde çözme telaşına düşen Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, sıkıntıların çözümünün bürokrasiye takılmaması için vatandaşlardan direk kendisine ulaşacak kanallar oluşturdu. İlçe merkezi ve bağlı tüm mahallelerde yaşanan sorun ve sıkıntıların sosyal medya üzerinden kendisine ulaştırılması durumunda anında müdahale etme imkanı oluşturan Kaymakam Yazıcı, bu kanal sayesinde vatandaşlar ile devlet arasındaki tüm engelleri kaldırdı. Vatandaşların yaşadığı sorunların birimlerde kalmaması için sosyal medya hesabına gelen tüm uyarıları dikkate alarak anında çözüm talimatı veren Kaymakam Yazıcı, mesai saatleri dışında gelen mesajları teker teker not ederek çözümü için ilgili birimlere anında talimat veriyor. Bu uygulama sayesinde sorunları birinci ağızdan duyma imkanı doğduğunu belirten Kaymakam Yazıcı, çözümün de daha hızlı olduğunu dile getirdi.

Vatandaş uygulamadan memnun

Hani ilçesinde uzun yıllar mağdur edilen ve hizmet göremeyen vatandaşlar ise Kaymakam Şaban Arda Yazıcı’nın başlattığı bu uygulama sayesinde sorunlarının bekletilmeden çözüldüğünü söyledi.

Vatandaşlar, uygulamadan çok memnun olduklarını ve kaymakama sosyal medya üzerinden ilettikleri tüm sorunlarının kısa sürede yanıt bulduğunu belirtti.

Yaşadıkları bütün sorunları mesaj yoluyla kaymakama ilettiklerini ifade eden vatandaşlar, “Yıllarca bölgemizde hizmet görmedik. Yaşadığımız bir sorun olduğunda bunu ilgililere iletmekte bile sıkıntı yaşıyorduk. Büyük zorluklarla ilgililere ilettiğimiz sorunlar ya sümen altı oluyordu, ya da yapılmıyordu. Bazen çok basit sorunlar bile aylarca bekletiliyordu. Şimdi ise çevremizde yaşanan hizmet eksikliklerini kaymakama sosyal medya üzerinden mesaj olarak yazıyoruz. Yazdığımız sorun hemen karşılık buluyor ve ilgili ekipler bölgeye gelerek inceleme yaptıktan sonra çözüm yolları aranıyor. Bu şekilde ilçemizde birçok kanalizasyon, içme suyu ve yol sorununu kaymakama ilettik ve kısa sürede çözüldü. Artık çevremizde gördüğümüz bir eksiklik olunca bunu direk kaymakama yazıyoruz. Yazdığımız sorunlar kısa sürede çözülüyor. Kaymakamın sorunlarımızla bu kadar yakından ilgilenip, çözüme kavuşturması bizleri çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA