Öğretmenlere Değerler Eğitimi

Sakarya'da değerler eğitimi mentoru yetiştirmek amacıyla 'Değerler Eğitimi Mentoru Yetiştirme Bağlamında Sakarya Hareketi Projesi' başladı.

Sakarya'da değerler eğitimi mentoru yetiştirmek amacıyla 'Değerler Eğitimi Mentoru Yetiştirme Bağlamında Sakarya Hareketi Projesi' başlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) iş birliğiyle bir otelde düzenlenen programa katılan ilk ve orta derecedeki okullarda görev yapan 54 öğretmen, proje kapsamında akademisyenlerin rehberliğinde değerler eğitimi alıyor.

Kendi branşlarında toplamda 70 saat teorik ve pratik eğitimden geçen öğretmenler, aldıkları eğitimi okullarında görev yapan diğer öğretmenlerle de paylaşarak, öğrencilerinin iyi bir eğitim almasında öncü rol oynayacak.

Proje Koordinatörü SAÜ Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevgi Coşkun Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Değerler eğitimi adı altında öğretmenlere nasıl bir eğitim verebiliriz?' düşüncesiyle projeye başladıklarını söyledi.

Öğretmenlerin hepsini eğitmelerinin mümkün olmadığını, o nedenle onları da eğitecek öğretmenleri yetiştirmek istediklerini vurgulayan Keskin, 'Etkileşimli şekilde ortaya güzel ürünler koymak istedik. Ülkemizde genelde şöyle bir algı var, 'Din eğitimi eşittir, değerler eğitimi.' Oysa ki fen bilimleri, sosyal bilgiler ve beden eğitimi içinde de değerler eğitimi olabilir.' diye konuştu.

Keskin, bu bağlamda din kültürü ve ahlak bilgisi, beden eğitimi, İngilizce, okul öncesi, sınıf, Türkçe, fen bilgisi, matematik ve sosyal bilgiler öğretmenliği alanında görev yapan öğretmenlerin bu eğitime alındığına işaret ederek, şunları kaydetti:

'Sakarya'da değerler eğitimini yaygınlaştırmak amacıyla bütün öğretmenlere etkileşimli şekilde eğitim veremeyeceğimiz için onları da eğitecek bir öğretmen kitlesini önce biz eğiteceğiz, alanda yaptıkları eğitimleri de gözlemleyeceğiz. Onlara düzeltme ve not vereceğiz. Daha sonra onlar kendi zümrelerini eğitmeye başlayacaklar. O sırada biz yine devrede olacağız. Toplam 3 yıl bu olayı takip edeceğiz. Amaç, bütün Sakarya'daki öğretmenlere ulaşmak. Şu anda 54 öğretmen eğitim alıyor. Gelecek sene de inşallah bunun lise ayağını düşünüyoruz.'

Yenikent İmam Hatip Ortaokulu'nda sosyal bilgiler öğretmeni Ümit Erdurgun da değerler eğitimi mentoru yetiştirme bağlamında hazırlanan bu programa katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Erdurgun, programın etkinlik ağırlıklı ve bilgi becerilerini artırmaya yönelik olduğunu vurgulayarak, 'Ders ortamında kullanabileceğimiz materyalleri değerler eğitimiyle birleştirerek aktarabileceğimiz bir etkinlik tarzı olması, bizi ziyadesiyle mutlu etti. Bu etkinliğin sadece bize değil, olabilirse bütün öğretmenlere kazandırılmasını istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında verilen eğitimler, cuma günü sona erecek.
Kaynak: AA