Öğrencilere 'Sokak Hayvanları Koruma' Bilinci Aşılanacak

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 'Her Şey Sevgiyle Başlar' Projesi ile ilk ve ortaokul öğrencilerine, sokak hayvanlarını koruma bilinci aşılanacak.

Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) Hayvan Dostları Grubu öncülüğünde Fethiye Belediyesi, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen projede, ilk ve ortaokul öğrencilerine hayvan hakları ve sokak hayvanları konusunda bilgi verilecek.

Proje Yöneticisi Nagihan Ünal Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 10 bin öğrenciye sokak hayvanları konusunda eğitim vermeyi planladıklarını söyledi.

Alanında uzman psikolog ve veteriner hekimlerle projeyi sürdürdüklerini anlatan Bulut, 'Günümüzde insanlık onuru çok büyük bir yıkım içerisinde. Bu yıkım milyonlarca kötünün olması değil, milyarlarca iyinin sessiz kalmasından kaynaklı. O yüzden çocuklarımızı sevgiyle eğitip, 'hayvanı seven insanı da sever' mantığıyla hareket edeceğiz.' dedi.

Bulut, çocuklara slaytlarla sokak hayvanlarını anlattıklarını, eğitimin onların da katılımıyla keyifle ilerlediğini ifade etti.

Kaynak: AA