Öğrenciler Simidi Zamsız Yiyecek

Manisa’nın Alaşehir ilçesindeki bir simit fırını 18 Kasım tarihinde uygulamaya başlanan ve 1 TL’ye çıkan simidi öğrencilere 75 kuruştan satmaya devam edecek. Simit fırını sahibi Cavit Demir, öğrencilerin eğitimine ufak da olsa bir destek vermek için okullar kapanana kadar zam uygulamayacağını söyledi.

Öğrenciler Simidi Zamsız Yiyecek
Alaşehir Fırıncılar Derneği tarafından alınan kararla 18 Kasım tarihinden itibaren ilçede 75 kuruştan satılan 250 gram ekmek ve 75 kuruştan satılan 80 gramlık simit fiyatları 25 kuruş zamla 1 TL’ye yükseltilmişti. Yasa gereği 1 TL’nin üzerinde satış yapılamayacağını belirten simit fırını sahibi Cavit Demir okullar kapanıncaya kadar simidi hem öğrencilere hem de vatandaşlara 75 kuruştan satmaya devam edeceğini açıkladı.

Günlük ortalama bin adet simit üretimi yaptığını kaydeden Demir, "30 yıldır kara fırında meşe odunu yakarak simitçilik yapıyorum. Simitlerimiz tamamen doğal ürünlerden, hiçbir katkı olmadan üretiyoruz. Geçtiğimiz günlerde girdi maliyetlerinin arttığı gerekçesiyle Alaşehir genelinde 75 kuruş olan 250 gram ekmek ve 75 kuruş olan simitlerin tanesine 25 kuruş zam yapılarak 1 Türk Lirasına yükseltildi. Yasa gereği 1 TL üzerinde satış yasak. 1 TL altında satış yapılabiliyor. Ben de bu yıl okullarda okuyan öğrencilerimize özel uygulama yaparak, okullar kapanıncaya kadar zam yapmama kararı aldım. Ben sabah ve gece olmak üzere günde yaklaşık bin adet simit üretiyorum. Öğrencilerle beraber halka da okullar kapanıncaya kadar zamsız satış yapmaya devam edeceğim. Amacım öğrencilerimizin simit için verecekleri zammı biriktirerek, kitap, dergi, gazete alıp okumaları. Böylece bende eğitime katkı sağladığım gerekçesiyle çok mutlu olacağım." dedi.

Kaynak: İHA