MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Lekesiz Açıklaması

'Dövizde yaşadığımız dalgalanmaların sadece küresel kaynaklı olmadığı, ancak ülkemizin mali altyapısından da kaynaklanmadığı açıkça ortadadır. Manipülatif bir hareketle karşı karşıyayız.'

MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz, dövizde yaşanan dalgalanmaların sadece küresel kaynaklı olmadığını, ancak Türkiye'nin mali altyapısından da kaynaklanmadığını belirterek, 'Manipülatif bir hareketle karşı karşıyayız.' dedi.

Lekesiz, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yastık altındaki dövizlerin bozdurulması çağrısına MÜSİAD olarak destek verdiklerini bildirdi.

MÜSİAD'ın 'dövize hayır, TL'ye evet' dediğini belirten Lekesiz, dövizin bugünkü durumuna küresel dalgalanmaların yanı sıra belirgin bir manipülatif hareketin de sebep olduğunu kaydetti.

Bugün Türkiye'de döviz piyasalarında yaşananlara bakıldığında, kısa ve orta vadede atılacak adımların iyi planlanması, gerekenlerin hızla yapılması ve kamuoyuna iyi anlatılmasının önemli olduğunu gördüklerini ifade eden Lekesiz, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Dövizde yaşadığımız dalgalanmaların sadece küresel kaynaklı olmadığı, ancak ülkemizin mali altyapısından da kaynaklanmadığı açıkça ortadadır. Manipülatif bir hareketle karşı karşıyayız. Bu manipülasyona neden olanlara yaptırım uygulanması ve yurt içinde Türk lirasına değer kaybettirmeyi hedefleyen manipülasyon yapanların ellerinden de bu fırsatı almamız gerekiyor. Bugün Türkiye'de ne kamu ne de özel sektör açısından bundan 5-10 ay öncesine kıyasla daha kötü bir tablo bulunmamaktadır.'

Tasarruf yapmak isteyenlere tasarruflarını Türk lirası ile yapmaları çağrısında bulunan Lekesiz, firmalara da gelirleri hangi para biriminden ise o para biriminden borçlanmalarını tavsiye etti.
Kaynak: AA