Muş'ta 'İnternetle Hayat Kolay' Projesi

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Türk Telekom ve Habitat Derneği'nin düzenlediği 'İnternetle Hayat Kolay' Projesi kapsamında Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri gönüllü eğitmenlik yapıyor.

Üniversite öğrencileri Ömer Toplu, Muhammed Ali Yalçın, Rozalin Botan ve Cemile Yıldız, proje kapsamında vatandaşlara bilinçli internet kullanımıyla ilgili eğitimler veriyor.

25 ve 65 yaş arasında teknolojiyle tanışmamış veya kullanmasını bilmeyen kadın ve erkeklere gönüllü olarak eğitim verdiklerini belirten Rozalin Botan, 'Derslerimizden fırsat buldukça 25 yaşından 65 yaşına kadar olan her kesime eğitim veriyoruz. Hayatlarında bilgisayarla, hatta teknolojiyle hiç tanışmamış kadın ve erkeklere temel bilgisayar, online işlemler, sosyal medya kullanımı, güvenli internet kullanımı konularında eğitim veriyoruz.' dedi.

Verdikleri eğitimler sayesinde insanların evlerinden çıkmadan rahatlıkla işlerini halledebileceklerini belirten Ömer Toplu, internet kullanmasını bilmeyenlere internet kullanmasını öğretip hayatlarını kolaylaştırdıklarını söyledi.

Kaynak: AA