Muş'ta 15 Temmuz Sempozyumu Düzenlenecek

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, 15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekmek için ’15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye’ konulu uluslararası sempozyum düzenleyeceklerini söyledi.

Muş'ta 15 Temmuz Sempozyumu Düzenlenecek
MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, basın toplantısı düzenleyerek kentte görev yapan yerel ve yaygın basın kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Üniversitenin çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Fethi Ahmet Polat, kentin kalkınmasına destek verecek şekilde faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.

Bu çerçevede kurumlarla ortak çalışmalarının sürdüğünü ve üniversitenin de kalkınması adına halkla iç içe olması için projeler ve çalışmalar yaptıklarını ifade eden Rektör Polat, "Üniversitemizde her fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulunda akademisyenlerimizin verdiği seminerler devam ediyor. Öğrenci topluluklarımız kuruluş amaçlarına uygun faaliyetlerini sürdürüyor. Bu faaliyetler arasında maddi geliri yetersiz aile ve öğrencilere yardım, sosyal ve toplumsal içerikli seminerler ve sanat faaliyetleri bulunmakta" dedi.

Başkanlık sistemi ve anayasayla ilgili iki farklı konferans düzenlediklerini hatırlatan Rektör Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fen Edebiyat Fakültemiz ve İktisadi İdari Bilimler Fakültemiz tarafından düzenlenen iki konferanstan ilki ülkemizdeki Başkanlık sistemi sorunları üzerine oldu. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem’in konuk olduğu konferansta başkanlık sistemi ve parlamenter sistem tartışmalarına açıklık getirildi ve aslında başkanlık sisteminin ne demek olduğu ve neleri ihtiva ettiği üzerinde duruldu. Gerçekleşen konferansların ikincisi ise Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahap Coşkun’un konuşmacı olarak katıldığı anayasa sorunu ile ilgiliydi. Konferansta, ülkemizde söz konusu güncel anayasa değişikliğine ihtiyacın temelde hangi esaslardan kaynaklandığını ve diğer anayasalarla kıyaslaması yapıldı."

"15 Temmuz bilincini perçinledik"

’15 Temmuz Darbe Girişimi Sosyolojik Analizi Konferansı’ düzenlediklerini ve bu konferansla 15 Temmuz bilincini perçinlemeyi hedeflediklerini dile getiren Polat, "Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yelken tarafından yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili sosyolojik analizleri ve darbeye giden süreç ile darbe girişimi esnasında ve sonrasında yaşananların sosyolojik açıdan ele alındığı konferans, üniversitemizde gerçekleştirildi ve öğrencilerimizin 15 Temmuz bilincinin perçinlenmesi hedeflendi" ifadelerini kullandı.

"BESYO kuruldu"

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun kurulduğunu dile getiren Polat, "3 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Muş Alparslan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kurulmuş oldu. Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde yeni açılan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kısa sürede gerekli şartları yerine getirerek 2017-2018 eğitim öğretim yılında beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümüne öğrenci alımını gerçekleştirecektir. Nasip olursa birkaç hafta içinde BESYO’nun açılışının yapılmasını da planlıyoruz. Muş Alparslan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesindeki Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne önümüzdeki yıl 40 öğrenci alınması hedeflenmektedir. Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümüne öğrenci alınırken Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanı, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) ve Spor Öz Geçmiş Puanı (SÖGP) dikkate alınarak yapılacaktır. Bu sınav sistemiyle aktif spor yapan, spor alan çıkışlı ve/veya spor lisesi mezunu olan adaylar beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümüne yerleşmesinde büyük avantaj elde edeceklerdir" diye konuştu.



Uluslararası çalıştay düzenlenecek

Muş’ta ’15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye’ konulu uluslararası sempozyum düzenleyeceklerini belirten Rektör Polat, sempozyumla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Polat, "Özellikle Muş’ta 15 Temmuz darbe girişimine büyük bir direniş gösterildi. Ama bu direnişin siyaset ve bürokraside çok daha karşılığı alınmadı. Dolayısıyla biz bunun farkındalığını arttırmak adına, Muş’u biraz daha Türkiye gündemine taşımak için böyle bir sempozyum yapıyoruz. Bu sempozyumun çok önemli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA