MHP'li Yurdakul'dan Tıbbi Sekreterler İçin Kanun Teklifi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Başdanışmanı ve Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü mezunları için Meclis’e kanun teklifi sundu.

MHP'li Yurdakul'dan Tıbbi Sekreterler İçin Kanun Teklifi
Tıbbi Sekreterlik mezunlarının önünü açan kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunan MHP’li Yurdakul, twitter hesabından kanun teklifinin ayrıntılarını paylaştı. Yurdakul, "Eğitimi olmadığı halde tıbbi sekreter olarak çalışan, bu unvanı takınan ve bu kişileri çalıştıranlara idari para cezası geliyor" ifadelerini kullandı.

Yurdakul’un paylaştığı gerekçede ise şu ifadeler yer aldı:

"Türk milletine daha kaliteli bir sağlık hizmeti verilebilmesi için ilk koşul, sağlık hizmetlerinin ehil ve eğitimli kişilerce sunulmasıdır. Son yıllarda birbiri ardına açılan ve yardımcı sağlık personeli yetiştiren eğitim-öğretim kurumlarından mezun olan Türk gençleri, sağlık hizmetlerinde olması gerektiği kadar yer bulamamaktadır. Asli işlerde uygun eğitimi olmayan kişiler çalışırken, eğitimli Türk gençleri meslek takımlarıyla ilgili yaşamış oldukları yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle kamu ve özel sağlık kurumlarında eğitim aldıkları alanda görev alamamaktadır. Türk Sağlık Hizmetlerini kökten ve olumsuz etkileyen meslek tanımı olmayan yardımcı sağlık personelleri meselesi çözüm beklemektedir." Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik" branşı için hazırlanan bu kanun teklifi ile sağlık hizmetleri eğitimli kişiler eliyle sunulacak, Türk milleti daha kaliteli bir sağlık hizmetiyle buluşacaktır."

Kaynak: İHA