Mersinli Esnaflardan 'Dolarını Bozdur' Kampanyası

İçel’in Erdemli ilçesinde "Doları bozduralım, oyunu bozalım" kampanyası başlatan bir alışveriş merkezi dolar bozduran vatandaşlara yüzde 10 indirim uygularken, bir berber ise 250 dolar bozdurana saç-sakal tıraşını ücretsiz yapıyor.

Mersinli Esnaflardan 'Dolarını Bozdur' Kampanyası
Merkezi Erdemli’de bulunan, İçel, Karaman ve Konya’da faaliyet gösteren bir alışveriş merkezi, dolar bozduran vatandaşlara kasada yüzde 10 indirim uyguluyor. Alışveriş merkezinin sahibi Nezir Aslan, "Bu memleket üzerinde oynanan büyük bir oyun var. Bu oyuna topyekun bir direnme savaşı var. Bizde bu savaşta olmak istiyoruz. Bütün mağazalarımızda ’Doları bozduralım, oyunu bozalım’ kampanyası başlattık. Bu kampanyayı İçel ve ilçeleri, Karaman ve ilçeleri ile Konya’nın birkaç noktasında yapıyoruz" dedi.

Kampanyanın işleyişiyle ilgili bilgi veren Arslan, "Birincisi kasalarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Müşterilerimizin çok büyük dolar bozdurmalarına da gerek yok. 100 dolar, 50 dolar hiç farketmiyor, bize geldiklerinde kasalarımızda anında yüzde 10 indirim yapılıyor. İkincisi mağaza olarak bütün satın almalarımızı bundan böyle TL bazında yapacağız" diye konuştu.

Amaçlarının kampanyanın memlekete faydalı olmasını sağlamak olduğunu söyleyen Arslan, "Bunun için de var gücümüzle savaşıyoruz, uğraşıyoruz. Bizim de bu çorbada bir tuzumuzun olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ise indirimden ziyade kampanyanın önemli olduğunu belirterek, "İndirim güzel, önemli ama indirimden ziyade devletin bekası için uygulanan bu kampanya daha önemli. Diğer tüm şirketlerin, kuruluşların ve esnafın da bu kampanyaya destek vermelerini bekliyoruz" şeklinde konuştular.

"250 dolar bozdur, saç sakal bizden"

Erdemli’de 22 yıldır berber işleten esnaf Adem Koşar da dolarını bozduranlar için kampanya başlattı. Koşar, "Dolar kampanyasına bende bir esnaf olarak, ülkesini seven bir vatandaş olarak katılıyorum. 250 dolar bozdurup gelenin, fişini bize getirenin saç sakal tıraşı, fönü bizden. Hiçbir ücret almadan her şey bizden. Ülkesini seven her vatandaşın yapması gerekeni biz de yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA