MASKİ'den İçme Suyu Altyapı Çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Hekimhan ilçesine 72 bin 700 metrelik içme suyu hat çalışması yaptı.

MASKİ'den yapılan açıklamaya göre, MASKİ, kent genelinde içme suyu altyapı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Hekimhan ilçesine maliyeti 9,1 milyon lira olan 72 bin 700 metrelik içme suyu hat çalışması yapıldı.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, çalışmalarla ilçenin daha temiz ve sağlıklı bir içme suyuna kavuşacağını belirtti.

Hekimhan merkezde içme suyu altyapı çalışmalarını tamamladıklarını aktaran Özdemir, şöyle devam etti:

'Şu ana kadar 39 bin 800 metre isale hattı ve 32 bin 900 metre şebeke hattı çalışmasını gerçekleştirdik. Bin 90 abone bağlantısının 600'nü yaptık. Ayrıca 10 tonluk 1 toplama odası, 10 tonluk 8 maslak, 6 kaptaj, 28 tahliye odası, 24 vantuz odası, 300 ve 400 tonluk 2 su deposu çalışmasını tamamladık. Geriye sadece 3 bin 500 metrelik şebeke hattı çalışması kaldı. Bu kısmın tamamlanmasıyla sisteme suyu vererek Hekimhanlı vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır'ın 'daha yaşanabilir bir Malatya' vizyonuyla kentin her bölgesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmalarda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA