'Mahallem Huzurlu-3' Projesinin Kapanış Toplantısı Yapıldı

Besni ilçesinde Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 'Mahallem Huzurlu-3' projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürü Murat Düzgün, terör örgütleri konusunda vatandaşlara farkındalık olması açısında projeyi hazırladıklarını belirtti.

Türkiye'yi 1984'den bu yana terör örgütleriyle oyaladıklarını ifade eden Düzgün, 'Üç tarafı denizlerle, dört tarafı terör örgütleriyle çevrelenmiş bir ülkenin vatandaşıyız. Biz terör noktası bir Avrupa devleti değiliz. Yanı başımızda Suriye, Irak, İran yani belli bir coğrafyadayız. Bu coğrafya içerisinde bizi 1984'de PKK ile oyaladılar. Sonra DAEŞ, en sonra da FETÖ/PDY çıktı.' dedi.

Terörü yenmek için eleman kazanma yöntemlerine veya eleman kazanmalarına engel olmak zorunda olduklarını dile getiren Düzgün, dağa çıkan vatandaşa engel olunduğu taktirde PKK ve terör örgütü DAEŞ'in biteceğini kaydetti.

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk de dış güçlerin 15 Temmuz'u ekonomik sorunlar ve terörle devam ettirmeye çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti:

'Şimdi darbeyi çok anlatmaya gerek yok. Dış güçlerin bir avuç şarlatanlarıyla ülkeye yapmak istedikleri bir eylem. O şarlatanları çok hesaba almaktan ziyade arkalarındaki kişileri hepimiz ciddi bir anlamda teraziye koymamız lazım. Dün adını PKK koyarlar, bugün adını FETÖ koyarlar, yarın adını değiştirir başka bir şey koyarlar. Ama hedef hep güçlü olmaması gereken bir Türkiye. İlk 10 ekonomiye 2023'e kadar girmemesi gereken bir Türkiye. Yani hedef tahtasında Türkiye ve Türkiye'nin insanı var. O yüzden 15 Temmuz'u ciddi bir milat olarak kabul edip bundan sonraki evlatlarımızın, çocuklarımızın, halkımızın şuurlanmasıyla ilgili daha hassas bir gayretin içerisinde olmamız lazım.'

Yapılan konuşmaların ardından toplantı sona erdi.

Toplantıya, Besni İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, Besni ilçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, İlçe Müftüsü Hanifi Damar ve diğer davetliler katıldı.

Kaynak: AA