Kursu Bitiren İşi Kaptı

Kırşehir'in Kaman ilçesinde açılan simülatörlü meslek eğitimi kursunu başarıyla bitirerek sertifikalarını alan 28 kursiyerin tamamı iş bularak çalışmaya başladı.

Kaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yürütülen 'Dezavantajlı Grupların Ekonomik Hayata Kazandırılmaları için Simülatörlü Meslek Eğitimi' projesi kapsamında açılan kursu bitirenlerin tamamı meslek sahibi olarak iş hayatına atıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansınca desteklenen ve Kaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde sürdürülen proje, Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri bölge ödülüne layık görüldü. Proje kapsamında açılan bekolader iş makinesi operatörlüğü kursuna başarı ile tamamlayan 28 genç işe girerek çalışmaya başladı.

Okul müdürü Türker Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başta Kaman olmak üzere bölgedeki işsiz ve niteliksiz gençler için 'Dezavantajlı Grupların Ekonomik Hayata Kazandırılmaları için Simülatörlü Meslek Eğitimi' projesi hazırladıklarını söyledi.

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 115 bin lira destek sağlanan proje kapsamında bekolader iş makinesi operatörlüğü kursu açtıklarını dile getiren Korkut, şöyle konuştu:

'Projeye ilk etapta yüzlerce başvuru aldık. Uygulama sahamızın ve dersliklerimizin durumuna göre 3 sınıfta 10’ar kişi olmak üzere toplam 30 gencimize kurs vererek başladığımız projemizde 28 kişi kursu başarı ile geçti ve sertifikasını aldı. Kurs bitiminden 1 ay gibi kısa bir süre sonrasında ise 18 gencimizin sigortalı olarak işe başladığını öğrendik. Diğer gençlerimiz de bazı yerlerde çalışmaya başlamış. Neredeyse yüzde 100 iş garantisi olan bir proje sunduk. Bilindiği gibi ülkemizde son yıllarda çok büyük projeler var. 3. havaalanı, Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprüleri, Marmaray gibi büyük projelerde çalıştırılmak için yurt dışından eleman getirtiyoruz. Böyle projeler yaparak kalifiye eleman yetiştirmeye çalışıyoruz. Kendi vatandaşlarımıza garantili iş imkanı sunuyoruz.'

Projenin bitiminden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı 2016 Yılı Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri'ne müracaat ettiklerini anlatan Korkut, 'Başvuru sonrası geçen 2-3 aylık süreçte Bakanlığımızca projemiz ve simülatör cihazımız incelendi. Yaklaşık bir hafta önce de Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Bölge Ödülüne layık görüldü. Ödülümüzü Sivas'ta düzenlenen törenle aldık.' diye konuştu.
Kaynak: AA