KTÜ Rektörü Prof. Dr. Baykal KTÜ Bünyesindeki Sağlık Yatırımlarını Değerlendirdi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, üniversite bünyesinde süren sağlık yatırımlarını değerlendirdi.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Baykal KTÜ Bünyesindeki Sağlık Yatırımlarını Değerlendirdi
Beraberinde Rektör Yardımcısı ve Trabzonspor Basın Sözcüsü Prof. Dr. Asım Örem ile birlikte İhlas Haber Ajansı Trabzon Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek Bölge Müdürü Öner Seven ve İhlas Grup Trabzon temsilcisi Metin Güneş’le görüşen KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, teme kazma işlemi süren Çocuk Hastanesi’nin Trabzon ve bölge için büyük bir eksikliği gidereceğini söyledi.

250 yataklı olması planlanan hastanenin

teme kazma işlemenin devam ettiğini ifade eden Baykal "Hastanenin inşaatı 70-100 milyona, tamamının tam olarak bitmesi ile 250 milyon TL’ye mal olması bekleniyor. Hastaneni 2 yılda bitirilmesi planlanıyor. Bölge için önemli bir eksikliği giderecek" dedi.

Çocuk Hastanesi yanında yaptırılacak olan 4 katlı otoparkın Türkiye’de ilk olacağını kaydeden Baykal, otoparkın tamamlandığında otopark sıkıntısının ortadan kalkacağını belirtti.

Otopark ile ilgili projenin tamamlanmak üzere olduğunu ve 2017 yılının ikinci ayında ihalesinin yapılacağını kaydeden Baykal, “Üniversite hastanesi olarak en büyük sıkıntılarımız arasından yer alan otopark sorununu sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun destekleriyle çözme noktasına geldik. Türkiye’de hastane çevresinde hiç katlı otopark yok. Bu özelliği açısından otopark bir ilk olacak" diye konuştu.

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tadilat işlemlerinin sürdüğünü artık koğuş sisteminin yapılan tadilat sonrasında sona ereceğini ifade eden Baykal, “Hastanemizin yarısının tadilatını bitirdikten sonra diğer kısmına başlayacağız. Tamamlandığında yatak sayımız bin 100’e ulaşacak. Yani çocuk hastanesiyle birlikte yatak kapasitemiz bin 350 olacak. Odalar bir yada iki kişilik olacak. Şu an tadilat nedeniyle Farabi’nin yüzde 50 kapalı durumda. Bir yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Tamamlandığında sıfır bir hastane özelliğine kavuşacak.Yaklaşık 25 milyon liraya mal olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, 25-30 yıllık bir geçmişi olan KTÜ AKM’de de ciddi bir tadilat çalışmasına hazırlandıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA