Kayseri'deki Vatandaşlara NASA Astronotlarına Uygulanan Tedavi Yöntemi Uygulanıyor

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile devredilen ve Melikgazi Ek Hizmet binası olarak kullanılan Göz Kliniğinde Lazer tedavi uygulaması hız kesmeden devam ediyor. 25 Temmuz 2016 tarihinde devralınan ek hizmet binasında şuana kadar 19.544 hastanın muayene edildiği, ameliyathanenin kullanıma hazır hale getirilmesinden itibaren ise günlük ortalama 10 hastanın ameliyat edildiği belirtildi.

Kayseri'deki Vatandaşlara NASA Astronotlarına Uygulanan Tedavi Yöntemi Uygulanıyor
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Melikgazi Ek Hizmet binasında Excimer Lazer tedavisini gerçekleştiren Doç. Dr. Süleyman Demircan: “Hastane yönetiminin büyük destekleriyle birlikte ameliyathanemiz bütün gerekli koşulları sağlamış ve yaklaşık 2 hafta öncesinde ameliyatlarımıza başlamış bulunmaktayız. Burada gerçekleştirmiş olduğumuz tamamen kişinin görüş kalitesini temel alan ilasik uygulaması, en son lazer teknolojisi olan Bıçaksız Lazer (İntralase) ve kişiye özel tedavi wavefront’un bir kombinasyonudur. NASA ve Amerikan Ordusunun da astronot ve pilotların ilasik tedavisi olabilmelerine onay vermesi yapılan uygulamanın ne derece güvenli olduğunu göstermektedir.” şeklinde konuştu.

Melikgazi Ek hizmet binasının, dünya standartlarında hizmet sunduğunu ve Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 9. farklı yerde 23. binası olduğunu belirten Hastane Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan “2 Doçent ve 21 uzmanla birlikte şuanda dünyada bulunan en üstün teknolojileri içeren bir formatta hizmet vermekteyiz. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Kliniğimiz 2016 yılı ilk on ayı içerisinde 228 bin hastanın muayene, 9.394 hastanın ise ameliyat edildiği bir kliniktir. Bu anlamda Melikgazi Ek Hizmet binamızda 19.544 hastaya bakmış bulunuyoruz. Günlük ortalama 300-350 civarında hastamızı Melikgazi Ek hizmet binamızda SGK kuralları gereği hiçbir ek ücret, hizmet bedeli talep etmeden muayene ediyoruz. Bunun yanında ameliyathaneyle ilgili bütün koşulların tamamlanmasından sonra yaklaşık 2 haftadır düzenli olarak göz kliniği ameliyatlarını merkezin dışında 4. Ameliyat salonunda kullanmak üzere Melikgazi Ek Hizmet binamızda tedavi etmekteyiz. Günde 10 civarında hastanın ameliyatla tedavi edildiği bu merkezimizde halk arasında kartal gözü olarak ta bilinen, göz keskinliği ve görmeyi son derece teknolojik cihazlarla düzelten ancak büyük oranda SGK karşılamadığı fakat makul denebilecek ücretlerle fatura edebildiğimiz şekilde lazer ünitemizde tedavi etmekteyiz. Yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da hastalarımız zaman zaman bize başvurmakta ve tedavilerini olmaktadırlar. Mevcut göz kliniğimizde tüm çalışanlarımızla birlikte daha çok hizmet verme çabası ve gayreti içerisindeyiz. Vatandaşlarımızı da Melikgazi Ek hizmet binamıza muayene olamaya bekliyoruz.” dedi.

Melikgazi Ek hizmet binasında lazer tedavisi olan 30 yaşındaki Erol Böcük ” 2 yıl önce görme sorunları yaşamaya başladım. Özellikle araç kullanırken zorluklar çekiyordum. Bunun üzerine gözlük kullanmaya başladım ancak gözlük takmaktan memnun değildim. Lazer ameliyatı olmak için yaptığım araştırmalar sonucunda Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde karar kıldım. Memnun olarak ayrılıyorum, hocama ve diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA